Για τη βάση | Για το παγωτό |
2 1/2 συσκευασίες μπισκότα oreo με γέμιση σοκολάτας 6 κουταλιές της σούπας λιωμένη μαργαρίνη |
1 κουτάκι φυτική σαντιγί 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 1 κουτί γάλα εβαπορέ 1 συσκευασία μπισκότα OREO με γέμιση σοκολάτας 1 συσκευασία μπισκότα mini OREO |
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη μαργαρίνη και την αφήνετε να κρυώσει. Τρίβετε στο μίξερ τα σοκολατένια μπισκότα OREO. Ρίχνετε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατεύετε μέχρι να βραχούν καλά. Με την ανάποδη του κουταλιού στρώνετε το μείγμα στη βάση της φόρμας δαχτυλίδι ή τσέρκι. Με την Merenda κολλάτε στη βάση της φόρμας, (πάνω στο μείγμα) μπισκότα OREO ανοιγμένα στη μέση με σχέδιο (εναλλάξ κρέμα-σκέτο).
Για το παγωτό: Χτυπάτε την φυτική σαντιγί να αφρατέψει στο μίξερ για 5 λεπτά. Ρίχνετε στη συνέχεια λίγο-λίγο το ζαχαρούχο και χτυπάτε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος ρίχνετε και το εβαπορέ και αφήνετε ξανά το μίγμα να χτυπηθεί για 5 λεπτά. Αδειάζετε μέρος της κρέμας πάνω στη βάση, προσθέτετε mini OREO στην κρέμα και ρίχνετε από πάνω. Βάζετε στην κατάψυξη για μια νύχτα και αφήνετε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρετε.