Ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε… cartoon (Bίντεο)!

Ο έγινε… : Ο «Μικρός covid 19» ενημερώνει τα παιδιά για τον κοροναϊό

Ο Μικρός Covid 19», τιτλοφορείται το βίντεο και μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, βοηθάει τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να κατανοήσουν την όλη κατάσταση, με τον κοροναϊo.

Πέντε καλλιτέχνες δημιούργησαν ένα βίντεο κινούμενης εικόνας σχετικά με τον κοροναϊό, με πρωταγωνιστή τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έγινε... cartoon (Bίντεο)! Σωτήρης Τσιόδρας covid-19 cartoon animation

Ο Μικρός Covid 19», τιτλοφορείται το βίντεο και μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, βοηθάει τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας να κατανοήσουν την όλη κατάσταση, με τον κοροναϊό : τι ακριβώς βιώνουμε, γιατί το βιώνουμε, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε όλα όσα θέλουμε όπως πριν, γιατί φοβόμαστε και αν υπάρχει τελικά ελπίδα να γυρίσουμε στις παλιές όμορφες μέρες!

Την ιδέα για το φιλμ «Ο Μικρός Covid 19», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συνέλαβε η αστυνομικός και συγγραφέας – παιδικών βιβλίων, Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία το είδε ως ένα είδος «αποστολής» με σκοπό να οδηγήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα εργαλεία γνώσης.

Απευθύνθηκε στην αστυνομικό – γραφίστρια Μαριλένα Γκιρλέμη, στον cinematographer Γιώργο Μυλωνά και στους ηθοποιούς Βούλα Κώστα και Πάνο Κλάδη.

Καλλιτέχνες, που από το πρώτο κάλεσμα αισθάνθηκαν την επιθυμία και την ανάγκη να εμπλακούν, ώστε μαζί, ως ένα μικρό σύνολο, να μεταδώσουν τη σπουδαιότητα του μηνύματος της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της ομαδικής εργασίας, αποτίοντας παράλληλα τιμή στους μικρούς ήρωες αυτής της συλλογικής περιπέτειας: τα παιδιά.

Δείτε το βίντεο: