Και όμως ισχύει: Τα οφέλη του φραπέ έναντι των άλλων καφέδων!

Όταν οι Έλληνες λένε “πάμε για ένα καφέ”, το πιο πιθανό είναι ότι ο που θα πιουν θα είναι φραπέ. Αν το ούζο είναι το “εθνικό μας ποτό”, τότε ο καφές φραπέ είναι σίγουρα το εθνικό μας ρόφημα καφέ.

Ο στιγμιαίος καφές, με τον όποιο φτιάχνεται το φραπέ, έχει δύο πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σας. Λίγοι το γνωρίζουν αυτό και αν το γνώριζαν, τότε ίσως να μην έπιναν άλλο είδος καφέ, ειδικά το που, όπως και αν το κάνουμε, “τραβιέται” περισσότερο ο κρύος καφές.

Και όμως ισχύει: Τα οφέλη του φραπέ έναντι των άλλων καφέδων! καφές

Και αν έχετε προβλήματα με τη σας, τότε ίσως και να… επιβάλλεται να πίνετε φραπέ! Δείτε γιατί…

Στιγμιαίος καφές φραπέ και

Ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.

Καφεΐνη

Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.

http://www.livestrong.com/article