Πρόκειται για την πιο νόστιμη συνταγή για ψωμί μπανάνας χωρίς γλουτένη που έχετε φάει ποτέ από τα χέρια του jamie oliver.
Υλικά:
250γρμ καστανό ρυζάλευρο (θα χρειαστείτε και λίγο έξτρα αλεύρι για το ταψί σας)
75γρμ αμυλο ταπιόκα
2 κ.τ.γ baking powder
1 κ.τ.γ baking soda
½ κ.τ.γ γόμα ξανθάνης
250γρμ ξεφλουδισμένες μπανάνες (συνήθως είναι 2 μπανάνες)
185γρμ σάλτσα μήλου (μπορείτε να τη φτιάξετε από ξεφλουδισμένα μήλα που θα έχετε βράσει με λίγη κανέλα, γαρύφαλο και ζάχαρη)
70γρμ ηλιέλαιο
85γρμ μέλι
2 αβγά
1 κ.τ.γ εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψάκι διαστάσεων 11cmΧ21cm (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και αντικολλητικό χαρτί)
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα στέρεα υλικά προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, λιώστε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και προσθέστε τα υγρά υλικά.
Προσθέστε όλα τα υγρά υλικά στα στέρεα υλικά και ανακατέψτε καλά.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά. Δοκιμάστε και με ένα μαχαιράκι ή ένα ξυλάκι αν βγαίνει καθαρό πριν το βγάλετε από το φούρνο.
Αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.
Συνταγή/φωτογραφίες: Jamie Oliver.com
Πηγή: http://www.mothersblog.gr