Αδυνάτισμα και βελονισμός

Οι δύο συντελεστές που ευθύνονται για απώλεια σωματικού βάρους είναι η μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων και η αύξηση του μεταβολικού ρυθμού. Για να πετύχουμε μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων, πρέπει να ελαττώσουμε την ποσότητα της τροφής μας και επιπλέον να καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν λιγότερες θερμίδες.

Υιοθετώντας αυτή την τακτική, ο οργανισμός καλείται απότομα να προσαρμοστεί σε αρκετές θερμίδες λιγότερες από όσες μέχρι σήμερα κατανάλωνε στην καθημερινότητά του. Αυτό είναι πιθανόν να δημιουργήσει ένα ατελές αίσθημα κορεσμού στον οργανισμό και σύντομα την ανικανοποίητη πείνα που δύσκολα ελέγχεται και τελικά οδηγεί σε αποτυχία του όποιου διαιτητικού προγράμματος.

Αδυνάτισμα και βελονισμός βελονισμός αδυνάτισμα

Εδώ ακριβώς έρχεται να συνδράμει ο . Ισορροπώντας ορμόνες και νευροδιαβιβαστές που ενέχονται στον μηχανισμό όρεξης – πείνας – κορεσμού, εξασφαλίζει στον οργανισμό αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης, παρέχοντας ηρεμία και αισιοδοξία αναφορικά με την προσπάθεια απώλειας βάρους. Εδώ έγκειται και το μυστικό της επιτυχίας: Το άτομο θα πρέπει να αισθάνεται άνετα τρώγοντας  λιγότερο και όχι να καταπιέζεται παλεύοντας με την πείνα του. Για την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, συνιστάται η καθημερινή αερόβια φυσική δραστηριότητα, όπως π.χ. 30 λεπτά ζωηρής βάδισης. Ο βελονισμός, ρυθμίζοντας μεταβολικές ορμόνες, βοηθά επιπλέον στην ενεργοποίηση του γενικότερου μεταβολικού προφίλ του οργανισμού. Η μάχη με το σωματικό μας βάρος είναι ισόβια, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με ψυχικά αποθέματα θετικής ενέργειας και γαλήνης. Ο βελονισμός τονώνει τον ψυχισμό και ηρεμεί τον νου προστατεύοντας τον οργανισμό από τα ποικίλα στρεσογόνα ερεθίσματα που δέχεται καθημερινά.

Μιχάλης Ζηδιανάκης Γενικός Ιατρός – Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βελονισμού

Πηγή: http://www.velonismosiraklio.gr/