Το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου,  θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία  εορταστικού κλίματος κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της ς, ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Οι φετινές εκδηλώσεις  « 2015 – Πρωτοχρονιά 2016» αναπτύσσονται στην Πλατεία Ελευθερίας, στον Θεατρικό Σταθμό, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και στις πλατείες των Δημοτικών και Κοινοτικών Διαμερισμάτων της πόλης μας και συνδιοργανώνονται με την ΔΗ.Κ.Ε.Η.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με Ελεύθερη Είσοδο στο κοινό.

Το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου Χριστούγεννα

Παράλληλα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων και τον στολισμό των κεντρικών δρόμων, δημιουργούμε στην Πλατεία Ελευθερίας ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό (με 32 Ξύλινα Σπιτάκια), όπου επαγγελματίες της πόλης θα πωλούν ζαχαρωτά και είδη Χριστουγεννιάτικων δώρων ενώ θα προσφέρουμε και ένα τραινάκι με ελεύθερη είσοδο στα παιδιά.

Στην πλατεία Ελευθερίας  θα στολίσουμε ένα καράβι,  ενώ στο «Εργαστήρι του Αη Βασίλη» (δίπλα στο κιό της μουσικής) θα γίνονται καθημερινά δραστηριότητες από εθελοντές εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, κεραμίστριες και εικαστικοί σε κατασκευές πηλού, σε ξύλο, χαρτί και φελλό, παραμυθάδες σε απαγγελία παραμυθιών, Face Painting για τα παιδιά, και άλλες εκδηλώσεις.

Στους κεντρικούς δρόμους τοποθετούμε δίκτυο ηχητικών μεγαφώνων όπου θα εκπέμπονται ευχετήρια μηνύματα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και Χριστουγεννιάτικη Εορταστική Μουσική.

Για τα Δημοτικά Διαμερίσματα, οργανώνουμε το «Καραβάνι της χαράς», όπου με δύο πούλμαν μεταφέρουμε την Φιλαρμονική του Δήμου, Ξυλοπόδαρους και Αη Βασίληδες με δώρα, και διάφορα καλλιτεχνικά γκρουπ μεταδίδοντας το εορταστικό κλίμα στις Πλατείες των Διαμερισμάτων μας.

Για τις κεντρικές εκδηλώσεις απευθυνθήκαμε σε ντόπια καλλιτεχνικά σχήματα και δέχθηκαν να συμμετέχουν όλα αφιλοκερδώς, προσφέροντας τις παραστάσεις τους Δωρεάν στους Δημότες μας.

Εκτός από τους καλλιτέχνες, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πολλοί  εθελοντές Ηρακλειώτες και Επιχειρήσεις με προϊόντα (σοκολάτες, είδη ζωγραφικής, στολίδια κ.α.).

            Με το προτεινόμενο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, στοχεύουμε στην δημιουργία εορταστικού κλίματος στην πόλη αλλά και σε όλα τα Δημοτικά μας Διαμερίσματα.