Βόλτα στο Παρίσι με … Ιπτάμενα Ταξί!

Θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο επιστημονικής ς, όμως πρόκειται για πραγματικότητα. Σύντομα, η Πόλη του Φωτός το , θα αποκτήσει…ιπτάμενα taxi!

Η start up των Alain Thébault και Anders Bringdal, ανακοίνωσε πως μέσα στην ερχόμενη θα παρουσιάσει τα νέα taxi του Παρισιού τα οποία ουσιαστικά θα υπερίπτανται του Σηκουάνα και θα κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Βόλτα στο Παρίσι με ... Ιπτάμενα Ταξί! τεχνολογία ταξί Παρίσι

Τα νέα οχήματα ονομάζονται Sea Bubble, είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και συμπαγή αφρό ενώ διαθέτουν περιμετρικά μικρά φωτοβολταϊκά πάνελ ώστε να τροφοδοτούνται με ενέργεια.
Τα taxi θα τα χειρίζεται ένας πιλότος και θα μπορούν να μεταφέρουν 4 έως 5 επιβάτες, με την κούρσα να στοιχίζει λιγότερο από 10 ευρώ για διαδρομή εντός του Παρισιού.

“Θα είναι… αγκυροβολημένα σε αποβάθρες ενεργειακά αυτόνομες, θα έχουν μηδέν καυσαέρια, μηδέν κύματα, μηδέν θόρυβο. Δεν είναι gadget. Θέλω μάλιστα περισσότεροι άνθρωποι να τα χρησιμοποιήσουν στο άμεσο μέλλον, και προς τα περίχωρα του Παρισιού, προς την βιομηχανική περιοχή της La Défense. Και γιατί όχι, στο μέλλον μπορούμε να φανταστούμε διαδρόμους για τα Bubbles, όπως υπάρχουν για τα λεωφορεία. Πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να μειωθούν τα αυτοκίνητα στην πόλη και πρέπει να το αποφασίσουμε τώρα”  δηλώνει ο εφευρέτης τους  Alain Thébault.

Εκτός από την γαλλική πρωτεύουσα, ενδιαφέρον για ιπτάμενα taxi έδειξαν και άλλες πόλεις που έχουν πρόσβαση στον Σηκουάνα, όπως οι Hauts-de-Seine και Neuilly-sur-Seine. Οι εφευρέτες υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αιτήματα για ιπτάμενα και από τη , το Μαϊάμι και το Σηάτλ.