Συνταγή Βασίλη Καλλίδη για Τσουρέκια (Φωτογραφίες-Βίντεο)

Bασίλης Καλλίδης πασχαλινά . Μια συνταγή, 2 βίντεο και ατέλειωτη απόλαυση. Must για το φετινό !

Συνταγή Βασίλη Καλλίδη για Τσουρέκια (Φωτογραφίες-Βίντεο) τσουρέκια Πάσχα Βασίλης Καλλίδης

Για 30 Tσουρεκάκια:

  • 200 γρ. βούτυρο πρόβειο
  • 200 γρ.
  • 300 γρ.
  • 6 αυγά
  • 1300 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. μαγιά
  • 150
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι κοφτό τριμμένο κακουλέ
  • 1 κουταλάκι κοφτό τριμμένο μαχλέπι
  • λίγη μαστίχα Χίου τριμμένη

Για το Γλάσσο:

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. γάλα εβαπορέ
  • λίγη χρωματιστή τρούφα

Συνταγή Βασίλη Καλλίδη για Τσουρέκια (Φωτογραφίες-Βίντεο) τσουρέκια Πάσχα Βασίλης Καλλίδης

ΕΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια ,όχι όμως να βράσουν.Αραιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.Βάζουμε στο μπώλ του μίξερ το μίγμα με το γάλα,το μίγμα της μαγιάς και αρχίζουμε την ανάδευση σε χαμηλή ταχύτητα.Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε  σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις. Αφήνουμε το ζυμάρι να γίνει λείο και ελαστικό περίπου 10 λεπτά. Μόλις η ζύμη γίνει λεία, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ανέβει, τουλάχιστον 2 ώρες.Ζυμώνουμε το ζυμάρι για να φύγει ο αέρας και κόβουμε μικρά κομματάκια .Τα βάζουμε μέσα στα φορμάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν  για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.Ψήνουμε τα τσουρεκάκια  στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Λιώνουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με το γάλα εβαπορέ λίγο-λίγο.Βουτάμε τα τσουρεκάκια στο γλάσσο και τα πασπαλίζουμε με την τρούφα.

Ακουλουθούν τα σχετικά βίντεο







Πηγή>> www.alphatv.gr