Bασίλης Καλλίδης πασχαλινά τσουρέκια. Μια συνταγή, 2 βίντεο και ατέλειωτη απόλαυση. Must για το φετινό Πάσχα!
Για 30 Tσουρεκάκια:
- 200 γρ. βούτυρο πρόβειο
- 200 γρ. γάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1300 γρ. αλεύρι
- 80 γρ. μαγιά
- 150 νερό
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι κοφτό τριμμένο κακουλέ
- 1 κουταλάκι κοφτό τριμμένο μαχλέπι
- λίγη μαστίχα Χίου τριμμένη
Για το Γλάσσο:
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 300 γρ. γάλα εβαπορέ
- λίγη χρωματιστή τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά,όχι όμως να βράσουν.Αραιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.Βάζουμε στο μπώλ του μίξερ το μίγμα με το γάλα,το μίγμα της μαγιάς και αρχίζουμε την ανάδευση σε χαμηλή ταχύτητα.Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις. Αφήνουμε το ζυμάρι να γίνει λείο και ελαστικό περίπου 10 λεπτά. Μόλις η ζύμη γίνει λεία, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ανέβει, τουλάχιστον 2 ώρες.Ζυμώνουμε το ζυμάρι για να φύγει ο αέρας και κόβουμε μικρά κομματάκια .Τα βάζουμε μέσα στα φορμάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.Ψήνουμε τα τσουρεκάκια στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Λιώνουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με το γάλα εβαπορέ λίγο-λίγο.Βουτάμε τα τσουρεκάκια στο γλάσσο και τα πασπαλίζουμε με την τρούφα.
Ακουλουθούν τα σχετικά βίντεο
Πηγή>> www.alphatv.gr