Το μοναδικό σπίτι στις Σπέτσες που διακόσμησε η designer των Ζara Home

Ο αρχιτέκτονας Νίκος Μουστρούφης και η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Isabel López-Quesada σχεδίασαν ένα υπέροχο συγκρότημα κατοικιών στις .

Ενα καλά κρυμμένο καταφύγιο στις Σπέτσες άνοιξε τις πόρτες του στο κορυφαίο περιοδικό Architectural Digest και μας αποκάλυψε πως έπιπλα αντίκες, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα διακοσμητικά αντικείμενα και έργα Τέχνης, δημιουργούν ένα εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.

Ο λόγος για το ακίνητο μιας οικογένειας στις Σπέτσες που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Νίκος Μουστρούφης και διακόσμησε η Isabel López-Quesada και περιλαμβάνει μια κύρια κατοικία και δύο μικρότερα γειτονικά σπίτια.

Το μοναδικό σπίτι στις Σπέτσες που διακόσμησε η designer των Ζara Home Σπέτσες

Οι χώροι του σπιτιού μαγεύουν από την πρώτη στιγμή και σε γενικές γραμμές, η αισθητική χαρακτηρίζεται για τη μείξη διαφορετικών decor style, που έχει προκύψει από τις εικόνες και τις εμπειρίες που έχει λάβει από διάφορους πολιτισμούς όπου έχει ταξιδέψει, η Isabel López-Quesada. Πολυτέλεια, φινέτσα και μοναδική αύρα κυριεύει την ατμόσφαιρα σε όλα τα δωμάτια.

Με μια σύντομη ματιά στους χώρους, η chic πολυτέλεια έχει τον τρόπο να κόβει την ανάσα! Επιβλητικές καμάρες, πολυτελή υφάσματα, μοναδικά έργα Τέχνης, αντίκες, vintage στοιχεία και τόσα άλλα που αφήνουν κάθε περιηγητή με το στόμα ανοιχτό. Μέσα σε όλα, τα έντονα χρώματα λειτουργούν μοναδικά στο total decor και «δένουν» τόσο αρμονικά με τη high end αισθητική που πρωταγωνιστεί στους ευήλιους χώρους που «πλημμυρίζουν» από φως.
Περιηγηθείτε στους μοναδικούς χώρους του σπιτιού στις Σπέτσες

Το μοναδικό σπίτι στις Σπέτσες που διακόσμησε η designer των Ζara Home Σπέτσες

Η διπλή ξαπλώστρα του σαλονιού είναι διακοσμημένο με ένα εντυπωσιακό τύπωμα της Kathryn M. Ireland ενώ κολάζ της εικαστικού Ειρήνης Γκόνου είναι τοποθετημένο πάνω από τον καναπέ. Η « του καπετάνιου» σε πρώτο πλάνο και το ζωγραφισμένο μπαούλο πίσω αριστερά είναι ελληνικές αντίκες που αντανακλούν το σεβασμό προς την ένδοξη ναυτική παράδοση του νησιού.
Σπίτι στις Σπέτσες

Ένα κρεβάτι με ουρανό, σχεδιασμένο από την Isabel López-Quesada, χωρίζει στα δύο ένα σαλόνι. Η οροφή με ραβδώσεις και το βαμμένο δάπεδο είναι χαρακτηριστικά των Σπετσών, φανταχτεροί καθρέφτες από κέλυφος κρέμονται πάνω από τις vintage κονσόλες.

Το μοναδικό σπίτι στις Σπέτσες που διακόσμησε η designer των Ζara Home Σπέτσες

Στην τραπεζαρία, ένας πίνακας του διακεκριμένου Ελληνα ζωγράφου Νίκου Νικολάου εκτίθεται πίσω από έναν ξύλινο καναπέ με μαξιλάρια που έχουν ένα ζωηρό μείγμα υφασμάτων.
Το μοναδικό σπίτι στις Σπέτσες που διακόσμησε η designer των Ζara Home Σπέτσες

Eνας αγγλικός καθρέφτης της δεκαετίας του 1950 είναι τοποθετημένος πάνω από μια αυτοκρατορική συρταριέρα.

Το μοναδικό σπίτι στις Σπέτσες που διακόσμησε η designer των Ζara Home Σπέτσες

Οι πόρτες της κουζίνας ανοίγουν στην κύρια βεράντα του σπιτιού, οι πάγκοι και ο νεροχύτης είναι από μάρμαρο, και τα πλακάκια που προστατεύουν τον τοίχο από τα πιτσιλίσματα είναι αντίκες.

Οι πολυθρόνες και ένα καμπυλωτό τραπεζάκι από τοιχοποιία έχουν θέα στο Μυρτώο Πέλαγος στην περιοχή της πισίνας- οι ιδιοκτήτες του σπιτιού σχεδίασαν οι ίδιοι τον εξωραϊσμό.

Η López-Quesada σχεδίασε την κουρτίνα με τον ουρανό της κύριας κρεβατοκάμαρας ενώ μια γαλλική πολυθρόνα αντίκα που βρίσκεται στα της, συμπληρώνει την επίπλωση του δωματίου.

Τα γλυπτικά χαρακτηριστικά δεν λείπουν. Η καμπίνα του ντους είναι κατασκευασμένη από tadelakt, έναν αδιάβροχο μαροκινό γύψο και επιδεικνύει την των ιδιοκτητών για το design.
Το μοναδικό σπίτι στις Σπέτσες που διακόσμησε η designer των Ζara Home Σπέτσες

Αξίζει να σημειωθεί πως η Isabel López-Quesada είναι διακεκριμένη interior designer και στο παρελθόν έχει εργαστεί ως επικεφαλής designer των Zara Home στην Ισπανία. Η ταλαντούχα και καταξιωμένη σχεδιάστρια έχει σχεδιάσει εσωτερικούς χώρους σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ενώ το έργο της έχει αναγνωριστεί, μια και έχει πάρει πολλά σημαντικά βραβεία, όπως το «AD100» του Architectural Digest και το ισπανικό βραβείο «Best Interiorist» του ίδιου περιοδικού.

Πηγές: Richardpowersphoto/ Instagram Isabel López-Quesada –