Πως θα μαυρίσω εύκολα και γρήγορα: 5 tips για τέλειο μαύρισμα

Πως θα μαυρίσω εύκολα και γρήγορα και -κατά προτίμηση- χωρίς να καείς αυτό το ;

Το καλοκαίρι είναι πια εδώ (κι επίσημα χωρίς βροχές) και αν υπάρχει κάτι που θέλουμε όλα τα , αυτό είναι το bronze ηλιοκαμένο δέρμα που αποκτάμε αυτήν την εποχή. Ή που προσπαθούμε να αποκτήσουμε τουλάχιστον. Βλέπεις ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου και της μελανίνης που παράγεις, έχεις και το  που θες.

Πως θα μαυρίσω εύκολα και γρήγορα: 5 tips για τέλειο μαύρισμα μαύρισμα καλοκαίρι ήλιος

Πως όμως θα μαυρίσεις εύκολα και γρήγορα και -κατά προτίμηση- χωρίς να καείς αυτό το καλοκαίρι; Ψάξαμε, ρωτήσαμε, μάθαμε και παρακάτω σου έχουμε 5 πολύ εύκολα tips που μπορείς να ακολουθήσεις από αύριο κιόλας που θα πας για μπανάκι.

Βγες στον ήλιο

Ναι αυτό είναι το προφανές και μπορεί να σου ακούγεται αστείο, όμως είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις. Οι περισσότεροι νομίζουν, πως με το να είναι όλη μέρα στην ξαπλώστρα, κάποια στιγμή θα μαυρίσουν κιόλας. Λάθος μεγάλο. Πρέπει να βγεις να σε δει ο , να ξαπλώσεις στον ήλιο ή ακόμη να κάνεις και κάποιο watersport. Αυτό σε βοηθάει να αποκτήσεις το μαύρισμα που θες ακόμη πιο γρήγορα.

Χρησιμοποίησε το σωστό αντιηλιακό

Δεν πρέπει να εξαρτάσαι εντελώς από τον δείκτη προστασίας όταν επιλέγεις αντηλιακό. Στο μπουκάλι της αντηλιακής κρέμας ή του σπρέι, πρέπει να αναζητήσεις τον όρο “ευρύ φάσμα: ή το λογότυπο UVA μαζί με τη λέξη «υψηλό». Επίσης είναι προτιμότερο να επιλέγεις αντιηλικαό με δείκτη προστασίας 30 αντί για SPF50 (φιλτράρει το 97% των ακτίνων UVB). Σε περίπτωση που είσαι σκουρόχρωμη, τότε χρειάζεσαι ένα αντηλιακό με SPF15.

Κάνε ηλιοθεραπεία κοντά σε

Τόσο η πισίνα, όσο και η αντανακλούν το φως του ήλιου. Φρόντισε λοιπόν να ξαπλώσεις δίπλα στην πισίνα (ή θάλασσα) ή πάνω σε ένα (στρώμα ή οτιδήποτε άλλο) για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Χρησιμοποίησε λάδι καρύδας

Λένε ότι το λάδι καρύδας είναι το μυστικό για ένα βαθύ και ωραίο μαύρισμα. Μπορεί να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας για την ενυδάτωση του δέρματός σου, αλλά ίσως, να μην είχες ποτέ σκεφτεί αυτή του τη χρήση. Αυτό το συστατικό μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις ένα πιο σκούρο μαύρισμα. Επιπλέον, είναι υπέροχο γιατί μπορεί να αναπληρώσει την χαμένη υγρασία στο δέρμα σου που προκαλείται από τον ήλιο. Πρόσεχε τη χρήση του όμως, καθώς είναι πολύ λιπαρό και μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες. Δεν πρέπει επίσης να το χρησιμοποιήσεις στο πρόσωπό σου σε περίπτωση που το δέρμα σου είναι ευαίσθητο και είσαι επιρρεπής σε ακμή.

Απέφυγε την απολέπιση

Ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα τέλειο μαύρισμα και θες να το διατηρήσεις για καιρό. Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να κάνεις δύο πράγματα: α) να αποφύγεις το , καθώς θα αφαιρέσει το ανώτερο στρώμα των μαυρισμένων κυττάρων του δέρματος και θα φέρει στην επιφάνεια τα νέα λευκά κύτταρα και β) ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου τακτικά.

Πηγή: queen.gr