Τι κάνω αν το κινητό μου πέσει στη θάλασσα…

Για πολλούς η σχέση τους με το κινητό τους τηλέφωνο είναι σχεδόν… ερωτική. Δεν το αφήνουν όπου κι αν πάνε, συνεπώς η συσκευή κινδυνεύει να πέσει… ακόμα και στη θάλασσα, γαρ. Τι κάνουμε όμως σε αυτή την περίπτωση; Μπορούμε να σώσουμε το κινητό μας αν κάνει… βουτιά;

Τι κάνω αν το κινητό μου πέσει στη θάλασσα...

Βήμα 1ο

Όταν βγάζουμε τη συσκευή από το νερό, δεν πρέπει για κανένα λόγο να προσπαθήσουμε να την ανοίξουμε, καθώς είναι πολύ πιθανό να βραχυκυκλώσει από το που έχει εισχωρήσει, με αποτέλεσμα να καεί η πλακέτα.

Βήμα 2ο

Αν η συσκευή έχει πέσει σε αλμυρό νερό, χυμό, καφέ ή μπίρα, τότε καλό είναι να την ξεπλύνουμε με καθαρή αλκοόλη.

Βήμα 3ο

 Στεγνώνουμε τη συσκευή σκουπίζοντας τη με απορροφητικά υλικά, όπως το χαρτί κουζίνας. Αποφεύγουμε τρόπους στεγνώματος όπως το μπιστολάκι ή η έκθεση στον ήλιο, καθώς τέτοιες μέθοδοι μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα.

Βήμα 4ο

Τοποθετούμε τη συσκευή σε μια σακούλα με ρύζι, η οποία μπορεί να κλείσει αεροστεγώς. Αφήνουμε τη συσκευή μέσα στο για τουλάχιστον 24 ώρες, ώστε να απορροφηθούν όλα τα υγρά που βρίσκονται στο εσωτερικό της.

Βήμα 5ο

Αν μετά από όλα αυτά η συσκευή φαίνεται να έχει ακόμα υγρά στο εσωτερικό της, την ανοίγουμε και προσπαθούμε με μεγάλη προσοχή να την καθαρίσουμε.

Καλό είναι να αφήσουμε τη συσκευή 3-7 μέρες ώστε να στεγνώσει από όλα τα υγρά και ύστερα δοκιμάζουμε να την ανοίξουμε.

Πηγή: reporter.gr

Posted in