Τι έχουν οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης και είναι τόσο γευστικοί; Δες τη συνταγή!

Οι ντοματο ς αποτελούν μια από τις πιο δυνατές γαστριμαργικές απολαύσεις όσων έτυχε να βρεθούν για τις τους στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. 

Με δροσερή σος στο πλάι, το πιάτο σερβίρεται από τα πιο ακριβά γκουρμέ εστιατ, μέχρι τα πιο μικρά οικονομικά ταβερνάκια και συνδυάζεται υπέροχα τόσο με το όσο και με το . Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα, με την νοστιμιά του αλατιού να ισορροπεί την ένταση της γλύκας.

Τι έχουν οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης και είναι τόσο γευστικοί; Δες τη συνταγή! Σαντορίνη ντοματοκεφτέδες κεφτέδες

Ο θρεπτικός και πεντανόστιμος αυτός μεζές καταναλώνεται σε χρόνο ρεκόρ. Από μεγάλους και κυρίως μικρούς. Και θα δίναμε τα πάντα αυτή τη στιγμή να είχαμε μπροστά μας ένα πιάτο.

Αν και υπάρχουν πολλές εκδοχές των ντοματοκεφτέδων και μπορείτε να βρείτε σε διάφορα εστιατόρια μία από αυτές, η συνταγή της Σαντορίνης δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία. Ο λόγος; Το κύριο συστατικό της είναι και το μυστικό. Αντί για ντομάτες, οι Σαντορινοί επιλέγουν ντοματάκια Σαντορίνης. Πιο τραγανά, πιο ζουμερά, πιο , με γεύση από ήλιο και θάλασσα. 

Πάμε τώρα στη συνταγή για Σαντορίνης

Μισό κιλό ντοματάκια σαντορίνης
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1
Μισό  φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη (προαιρετικά)
Μισό φλιτζ. φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
Μισό φλιτζ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
(ή άλλο λάδι) για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά, ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια Σαντορίνης. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. 
Προσοχή στο αλεύρι, προσθέτουμε τόσο ώστε το μείγμα να γινει ένας αραιός χυλός. Δεν θέλουμε να είναι σφιχτός.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ρίχνοντας με κουτάλι της σούπας από το μείγμα. Αφού ροδίσουν από την μια πλευρά οι ντοματοκεφτέδες τους γυρνάμε από την άλλη.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να στραγγίξουν. Σερβίρουμε.

Πηγή: https://www.bovary.gr/