Συνταγή για πεντανόστιμη πάβλοβα με σοκολάτα και βύσσινα. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και το μόνο σίγουρο είναι πως θα εξαφανιστεί την ίδια κιόλας μέρα!
Υλικά για τη σοκολατένια μαρέγκα:
Υλικά για τη σαντιγί σοκολάτας:
- 200 gr κουβερτούρα με 50% τουλάχιστον κακάο, στον τρίφτη
- 400 gr κρέμα γάλακτος με 35%λιπαρά, χτυπημένη στο mixer (να γίνει παχύρευστη)
Υλικά για τη σος:
- 250 gr γάλα πλήρες
- 250 gr κουβερτούρα με 50% κακάο, στον τρίφτη
- 500 gr βύσσινα
Για τη σοκολατένια μαρέγκα, βάζουμε σε ένα μπολ τα 8 ασπράδια αυγών και τη ζάχαρη. Στερεώνουμε το μπολ σε μπεν μαρί (bain marie). Aνακατεύουμε τα ασπράδια με αβγοδάρτη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ζεσταθούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του mixer και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα και να κρυώσει.
Ύστερα, ρίχνουμε σιγά-σιγά και το κακάο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, ώστε όλη η μαρέγκα να γίνει σοκολατένια.
Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε μια λαδόκολλα και με τη σπάτουλα της δίνουμε στρογγυλό σχήμα που να έχει διάμετρο περίπου 20 εκ. Μπορούμε να την αδειάσουμε μέσα σε ένα τσέρκι για μεγαλύτερη ευκολία. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο της μαρέγκας. Ψήνουμε στους 100°C για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η μαρέγκα να στεγνώσει, να γίνει τραγανή και να ξεκολλάει εύκολα από τη λαδόκολλα. Αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει για αρκετές ώρες.
Για τη σαντιγί σοκολάτας, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (bain marie), κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν γίνει πιο χλιαρή, την ανακατεύουμε απαλά με την κρέμα γάλακτος, που έχουμε χτυπήσει στο mixer να γίνει παχύρρευστη.
Για τη σος, βάζουμε το γάλα στη φωτιά και όταν βράσει, το αδειάζουμε πάνω από την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει η σος, ανακατεύοντας. Ύστερα, μέσα στο βαθούλωμα της μαρέγκας βάζουμε ελάχιστη από τη σος σοκολάτας και πάνω από αυτή απλώνουμε τη σαντιγί σοκολάτας με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με τα βύσσινα και περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας.
Πηγή: http://www.ediva.gr/pentanostimi-pavlova-vissina-ke-sokolata/