Συνταγή για μαρμελάδα μήλο

Έτοιμη σε 5 λεπτά με συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου.

Συνταγή για μαρμελάδα μήλο μήλο μαρμελάδα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Μετράμε τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα ζάχαρης.

2. Βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Προς το τέλος του βρασμού στύβουμε μισό λεμόνι. Η μαρμελάδα είναι ιδανική για , αλλά και για το σας με βούτυρο στο .

Τα μυστικά της αποστείρωσης των βάζων:

Η διαδικασία αποστείρωσης των βάζων για την καλή συντήρηση της μαρμελάδας είναι η εξής:Πλένουμε πολύ καλά µε ζεστό και σαπούνι τα βάζα και τα καπάκια. Τα σκουπίζουμε. Πάνω στη σχάρα του φούρνου απλώνουμε µία πετσέτα. Τοποθετούμε εκεί τα βάζα και τα καπάκια και κλείνουμε το φούρνο. Τον ανάβουμε στους 150οC, στις αντιστάσεις, για 15΄. Μόλις βγάλουμε τα βάζα, καυτά όπως είναι τα γεμίζουμε µε την καυτή μαρµελάδα μέχρι πάνω, ξέχειλα, και σφραγίζουμε µε τα καπάκια. Τα γυρνάμε ανάποδα (τα καπάκια να ακουμπούν στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα. Τα φυλάμε στο ντουλάπι για μήνες. Όταν ανοίξουμε µία μαρµελάδα, τότε τη διατηρούμε στο .

Πηγή: argiro.gr