Υλικά:
- ·200 gr βούτυρο
- 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι απο το ασπράδι)
- 200 gr ζάχαρη
- 200 gr σοκολάτα κουβερτούρα (ή υγείας)
- 70 gr αλεύρι 3-4 βανίλιες
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μίγμα. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη , το αλεύρι, τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών. Στην συνέχεια σ' άλλο σκεύος, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε λίγη-λίγη την μαρέγκα, ανακατεύοντας με το χέρι, φορώντας ένα γάντι μιας χρήσεως. Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Περιμένετε να κρυώσει πολύ καλά για να το ξεφορμάρετε
Τέλος μπορείτε μόλις κρυώσει να το περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας, το οποίο θα φτιάξετε λιώνοντας 200 γρ σοκολάτας κουβερτούρας (ή υγείας) σε χαμηλή φωτιά και προσθέτοντας (μόλις λιώσει τελείως) σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα, μέχρι να αραιώσει λίγο (με το μάτι θα δείτε πόσο αραιό πρέπει να είναι-υπολογίστε πως θα πρέπει να “στέκεται” το σιρόπι πάνω στο κεικ). Φυσικά μπορείτε να την συνοδεύσετε με 1 μπάλλα παγωτό βανίλια ή μαστίχα.
Καλή σας όρεξη και πάντα με μέτρο…
<<Πηγή>> Cosmo.gr