Μόλις κυκλοφόρησε ο “Λύκος και η Πεταλούδα” από την Χριστίνα Αποστολίδη

Ο Λύκος και η Πεταλούδα…

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το πρώτο παραμύθι της Χριστίνας Αποστολίδη, σε μια  μοναδική εικονογράφηση του Σεραφείμ Στρουμπή. Μια ιστορία για τα θαυμαστά πράγματα που προσπερνάμε καθημερινά και τα οποία, αν σταματήσουμε για να τα προσέξουμε, θα κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο πλούσια!

Μόλις κυκλοφόρησε ο "Λύκος και η Πεταλούδα" από την Χριστίνα Αποστολίδη Χριστίνα Αποστολίδη Σεραφείμ Στρουμπής παιδικό βιβλίο βιβλία

Η Ιστορία

Ήταν κάποτε ένας λύκος σαν όλους τους λύκους, που περνούσε τον χρόνο του παραμονεύοντας τα άλλα . Ώσπου μια μέρα, κυνηγώντας μια πεταλούδα, άρχισε να προσέχει όλα εκείνα τα εκπληκτικά πράγματα που μέχρι τότε προσπερνούσε. Για πρώτη φορά θαύμασε το δάσος από ψηλά κι άκουσε το του ποταμιού. Η καινούρια ξεχωριστή του φίλη του έδειξε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει στη ζωή του από το να κυνηγά.

Σχετικά με το βιβλίο

Το βιβλίο προσφέρεται για πολλές δράσεις με τα παιδιά, τόσο στο σπίτι όσο στο , που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ηλικία. Ενδεικτικά προτείνουμε γνωριμία με: ζώα που ζουν στο δάσος/στο ποτάμι/σε σπηλιές, φυσικά φαινόμενα (χειμερία νάρκη, σταλαγμίτες και σταλακτίτες, ουράνιο τόξο, φάσεις του φεγγαριού), που σχετίζονται με τη φύση (π.χ. βοτανολόγος, γεωλόγος, ζωολόγος, σπηλαιολόγος, παλαιοντολόγος), προϊστορικές τοιχογραφίες σε σπηλιές κ.λπ.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Η Χριστίνα Αποστολίδη (https://christinaapostolidi.blogspot.com/) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει με την οικογένειά της στο Ηράκλειο της ς. Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο και στο London School of Economics και εργάζεται στο δημιουργικό γραφείο Lazy snail στο Ηράκλειο.

Μόλις κυκλοφόρησε ο "Λύκος και η Πεταλούδα" από την Χριστίνα Αποστολίδη Χριστίνα Αποστολίδη Σεραφείμ Στρουμπής παιδικό βιβλίο βιβλία

Όταν απέκτησε την κόρη της Σοφία, έφτιαξε μια σελίδα στο , τις CretaMums, με στόχο να έρθει σε επαφή με άλλες μαμάδες στο Ηράκλειο και να βρει παρέα για την ίδια και την κόρη της. Σήμερα οι CretaMums μετράνε σχεδόν επτά χρόνια ζωής, εκατοντάδες συναντήσεις μαμάδων και παιδιών για παιχνίδι, καθώς και πολλές εθελοντικές δράσεις για την ενίσχυση ιδρυμάτων και κοινωνικών φορέων στην Κρήτη.

Η Χριστίνα πάντα αγαπούσε τις ιστορίες, άρχισε όμως να φτιάχνει τις δικές της για να τις διηγείται στη Σοφία. «Ο λύκος και η πεταλούδα» είναι η πρώτη δημοσιευμένη της ιστορία και μία από τις αγαπημένες της.

Ο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ένας ενθουσιώδης γραφίστας και εικονογράφος, με έμφυτη περιέργεια για την εξερεύνηση ποικίλων σχεδιαστικών πεδίων, όπως η γλυπτική, η καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, το κινούμενο σχέδιο, τα επια παιχνίδια, ο σχεδιασμός γραμματοσειρών και η εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Αποφοίτησε από το τμήμα γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και από το 2011 εργάζεται ως γραφίστας για το δημιουργικό γραφείο Lazy snail που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Για την του έχει βραβευτεί με Reddot Award, Dieline Award και ΕΒΓΕ.

Μόλις κυκλοφόρησε ο "Λύκος και η Πεταλούδα" από την Χριστίνα Αποστολίδη Χριστίνα Αποστολίδη Σεραφείμ Στρουμπής παιδικό βιβλίο βιβλία

Καλή ανάγνωση σε μικρούς και μεγάλους!