Ματθίλδη Μαγγίρα: Γιατί φεύγει μόνιμα για ΗΠΑ με την κόρη της…

Πέρασαν πέντε χρόνια από το της από τον Alex Foster και η εξομολογείται στο People πως αφοσιώθηκε στο μεγάλωμα της Λήδας, βάζοντας κατά κάποιον τρόπο σε δεύτερη μοίρα την προσωπική της ζωή.
Το παιδί, όμως, ήταν πάντα προτεραιότητα. «Η μου είναι απαιτητική και χρονοβόρα. Καμιά φορά ένιωθα ενοχές που έλειπα από το σπίτι επειδή μου έλεγε “μαμά, δεν σε βλέπω”. Αυτό που προσπαθούσα πάντα είναι να περνάμε μαζί ποιοτικό χρόνο, ώστε να καλύπτει το κενό. Πολύ συνειδητά, είχα αποφασίσει πως τα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής της, τα χρόνια που τα παιδιά δημιουργούν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους, θα τη μεγαλώσω εγώ. Είχα αφήσει πολλά πράγματα τότε και είχαμε πάει με τη Λήδα μαζί στην Αμερική, προκειμένου να είμαστε μαζί με τον Alex, όπου ζούσε μόνιμα εκεί».
Η ζωή στην Αμερική από το 2002 έως και το 2006 δεν ήταν εύκολη. «Τα πράγματα ήταν δύσκολα, ειδικά οι ρυθμοί της ζωής στη . Ακόμα και το κλίμα είναι διαφορετικό. Όταν ζούσαμε εκεί, εγώ ήμουν η μαμά-νοιυρά. Έκανα ορισμένα μαθήματα standup και αγγλικών, αλλά ουσιαστικά δεν εργάστηκα».
Ματθίλδη Μαγγίρα: Γιατί φεύγει μόνιμα για ΗΠΑ με την κόρη της... Ματθίλδη Μαγγίρα
Από τη νέα σχολική χρονιά, η δεσποινίς Foster θα είναι στην τρίτη τάξη του γυμνασίου και η ίδια επιθυμεί το του 2017 να πάει στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συνεχίσει εκεί το και μετέπειτα τις σπουδές της. Όπως εξηγεί η ίδια η Λήδα: «Επειδή το εκπαιδευτικό σύστημα στην δεν μου αρέσει τόσο, έχω αποφασίσει να πάω στη Νέα Υόρκη σε κάποιο καλλιτεχνικό σχολείο, για να μπορέσω να ακολουθήσω το όνειρό μου και να γίνω ηθοποιός, τραγουδίστρια και performer.
Ό,τι είναι και η μαμά μου». Αναρωτιέμαι αν η Ματθίλδη θα ακολουθούσε την κόρη της στο εξωτερικό. «Εννοείται πως θα ήθελα να την ακολουθήσω, αλλά αν δεν μας βγει, θα πηγαινοέρχομαι, όπως τόσα χρόνια πηγαινοέρχεται και ο μπαμπάς της. Έχω κάνει αρκετή δουλειά θεωρώ όλα αυτά τα χρόνια, οπότε της έχω εμπιστοσύνη. Ξέρω το παιδί μου και δεν θα την απέτρεπα από το να ακολουθήσει την πορεία που ονειρεύεται στη ζωή της εξαιτίας δικών μου εγωισμών».

Αν τελικά ακολουθούσε τη Λήδα στην Αμερική, πόσο εύκολο θα ήταν να δουλέψει εκεί ως performer, με δεδομένο τον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει εκεί; «Πιστεύω πως ο ανταγωνιστής που έχω απέναντι έρχεται να επιβεβαιώσει τη δική μου νίκη. Αν τώρα δεν νικήσω, κάτι έχω να μάθω από τον άλλο που το έκανε καλύτερα. Εξάλλου, είμαι από τους ανθρώπους που όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν χρειαζόταν να πάω, θα έκανα κι άλλες δουλειές προκειμένου να επιβιώσω. Ακόμα και σερβιτόρα σε εστιατόριο θα πήγαινα. Οτιδήποτε μου αναθέσει κάποιος, θα κοιτάξω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ». Η Λήδα το Σεπτέμβριο γίνεται 14 ετών. Πλέον, είναι στην εφηβεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και είναι λογικό μια μητέρα να έχει ένα σχετικό , ειδικά σε αυτό το μεταβατικό στάδιο της ζωής ενός παιδιού. «Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι να μπορέσει να παραμείνει πιστή στο εσωτερικό της ένστικτο. Να μη χάσει τον εαυτό της».

Κουβεντιάζοντας με τη Ματθίλδη, συνειδητοποιείς πως είναι μια γυναίκα ευαίσθητη, αλλά και πολύ δυναμική. Αυτός, όμως, ο δυναμισμός και το έντονο ταμπεραμέντο που διαθέτει ήταν στοιχεία που πάντα φόβιζαν τους άντρες. «Οι άντρες πάντα φοβόντουσαν το δυναμισμό και το χιούμορ μου – και ακόμα τα φοβούνται. Εγώ τους αντιμετώπιζα ως ίσους. Εκείνοι είχαν το πρόβλημα. Είμαι πολύ straight στις εξηγήσεις μου και σε όλα, αλλά τελικά η γυναίκα-γατούλα πουλάει ακόμα και αυτός ο τύπος γυναίκας κερδίζει πολύ περισσότερα απ' ό,τι εγώ. Αλλά τι να κάνουμε; Παραμένω πιστή στο εσωτερικό μου ένστικτο». Το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου πώς θα το έβλεπε; «Θα έκανα δεύτερο γάμο, αρκεί να βρω τον κατάλληλο άνθρωπο. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα. Εξάλλου και στη δική μου ζωή όλα ήρθαν απρόβλεπτα».

Πηγή: http://www.peoplegreece.com/