Φτιάξτε Μαρμελάδα Φράουλα!

Σας παρουσιάζουμε μια πολύ ωράια συνταγή ς φράουλα

Υλικά

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις φράουλες, αφαιρώντας το κοτσάνι τους. Λιώνουμε μερικές από τις φράουλες και μαζί με τις ολόκληρες, τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό του λεμονιού. Σιγοβράζουμε τα για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να διαλυθεί σε χαμηλή . Αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει σε δυνατή φωτιά γρήγορα, μέχρι να πήξει όσο επιθυμούμε. Μόλις η μαρμελάδα πήξει όσο θέλουμε, αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μοιράζουμε σε γυάλες αποστειρωμένες. Τις σφραγίζουμε καλά και τις αφήνουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Φτιάξτε Μαρμελάδα Φράουλα!

Αν θέλουμε δεν την ανοίγουμε καθόλου και την χρησιμοποιούμε τον επόμενο χρόνο. Διαφορετικά, την χρησιμοποιούμε σε ένα μήνα και την διατηρούμε για 2 εβδομάδες στο . Προσέξτε να αφήσετε τη μαρμελάδα να κρυώσει τελείως πριν τη ρίξετε στις γυάλες, για να μην ξεχειλίσει και βγει έξω…

<<Πηγή>> syntagesmageirikis.blogspot.com