Σας παρουσιάζουμε μια πολύ ωράια συνταγή μαρμελάδας φράουλα…
Υλικά
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φράουλες, αφαιρώντας το κοτσάνι τους. Λιώνουμε μερικές από τις φράουλες και μαζί με τις ολόκληρες, τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό του λεμονιού. Σιγοβράζουμε τα φρούτα για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να διαλυθεί σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει σε δυνατή φωτιά γρήγορα, μέχρι να πήξει όσο επιθυμούμε. Μόλις η μαρμελάδα πήξει όσο θέλουμε, αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και μοιράζουμε σε γυάλες αποστειρωμένες. Τις σφραγίζουμε καλά και τις αφήνουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Αν θέλουμε δεν την ανοίγουμε καθόλου και την χρησιμοποιούμε τον επόμενο χρόνο. Διαφορετικά, την χρησιμοποιούμε σε ένα μήνα και την διατηρούμε για 2 εβδομάδες στο ψυγείο. Προσέξτε να αφήσετε τη μαρμελάδα να κρυώσει τελείως πριν τη ρίξετε στις γυάλες, για να μην ξεχειλίσει και βγει έξω…
<<Πηγή>> syntagesmageirikis.blogspot.com