Κυλικεία στην Κρήτη σερβίρουν αντί για κρουασάν σαλάτες και αντί για σοκολάτες, ταχίνι!

Υπάρχουν κυλικεία στο Ηράκλειο Κρήτης που σερβίρουν υγιεινά τρόφιμα στους μικρούς μαθητές οι οποίοι μάλιστα δείχνουν σιγά-σιγά με το κατάλληλο κίνητρο, να τα προτιμούν.

Κυλικεία στην Κρήτη σερβίρουν αντί για κρουασάν σαλάτες και αντί για σοκολάτες, ταχίνι! υγιεινή διατροφή πράσινα κυλικεία κυλικείο Ηράκλειο

Μάλιστα οι γονείς μένουν έκπληκτοι όταν ακούν από τα ίδια τα παιδιά τους ότι με το χαρτζιλίκι τους αγόρασαν καρότο και αγγούρι αντί για το συνηθισμένο τοστ.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία των πρότυπων κυλικείων που εφαρμόζεται σε πολλά σχολεία της πόλης και στόχο έχει να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις των παιδιών, σε μια κρίσιμη μάλιστα ηλικία καθώς μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν την  και να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Όπως σημειώνει η ιδιοκτήτρια υ του 45ου δημοτικού υ Βάσω Σαλούστρου που συμμετέχει στην πρωτοβουλία: 

«Το κυλικείο διαθέτει μόνο τα επιτρεπόμενα προϊόντα και από φέτος έχουμε φρουτο, σαλάτα με - τοματίνια- φέτα- παξιμάδι, αγγούρι και καρότα, τορτίγιες με - τομάτα- γαλοπούλα- τυρί, μπαγκέτα σικάλεως, χειροποίητες , σταφίδες, κρέπες με κακάο-, γιαούρτι με ή κορν φλέικς, τυρόπιτα και σπανακόπτια. Επίσης το κυλικείο διαθέτει φυσικό χυμό από ρόδι και χυμό πορτοκάλι. Τα παιδιά ανταποκρίνονται στην πρωτοβουλία καθώς υπάρχει το κίνητρο».
 
Πηγή: themamagers.gr