Εκδηλώσεις για την «Βραδιά Ερευνητή» στην Κρήτη!

Τον κόσμο της επιστήμης καλείται να γνωρίσει το κοινό, μέσα από την «Βραδιά Ερευνητή 2016», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, προσκεκλημένο από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ().

Εκδηλώσεις για την «Βραδιά Ερευνητή» στην Κρήτη! Βραδιά του Ερευνητή

Στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, από 16:00 έως 21:00, θα λειτουργούν θεματικά περίπτερα, πλούσια σε δράσεις και για μικρούς και μεγάλους, που θα ενημερώνουν το κοινό για την έρευνα που πραγματοποιείται στο κέντρο.
Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους του ΕΛΚΕΘΕ. Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς, θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος στο Ενυδρείο ς, με διαθέσιμο προσωπικό για ενημέρωση και πληροφορίες.
Την ίδια ημέρα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις στο και στο .

Η εκδήλωση στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί από 18:00 έως 23:00, στο ΙΤΕ, όπου θα παρουσιαστούν δράσεις από τα Ινστιτούτα Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, Μοριακής Βιολογίας και Βιος, Πληροφορικής και Υπολογιστικών Μαθηματικών, καθώς και από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

«Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους ερευνητές, για να συνομιλήσετε μαζί τους για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος, που σχετίζονται με την έρευνα, την τεχνολογία και τον πολιτισμό. Για πρώτη φορά φέτος, συμμετέχουν μαθητές από το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, με εντυπωσιακά τεχνολογικά εκθέματα και βραβευμένες επιστημονικές εργασίες. Η εκδήλωση θα κλείσει με ζωντανή μουσική από τους Alan Dalon» αναφέρουν οι οργανωτές της.

Η εκδήλωση στο Ρέθυμνο θα γίνει στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών, στην οδό Νικηφόρου Φωκά 126-130 (παλιά πόλη), όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με τίτλο: «Ηχογραφήσεις “αιχμαλώτων” Ελλήνων στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Goerlitz, Γερμανία.

Πληροφορίες για την Βραδιά Ερευνήτη και σε άλλες πόλεις θα βρείτε στο  http://www.renathens.gr/

Πηγή:http://www.ethnos.gr