Εγκυμοσύνη και Ψηλά Τακούνια!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι στην εγκυμοσύνη τα είναι απαγορευτικά. Τι ισχύει όμως τελικά;

Υπάρχουν λόγοι βέβαια που ένας γυναικολόγος θα σας συμβούλευε να τα αποφύγετε αλλά όχι να μην τα φορέσετε σε ειδικές περιστάσεις. Ο κυριότερος είναι ότι το βάρος σας αυξάνεται, ενώ παράλληλα αλλάζει το σχήμα του σώματός σας και το κέντρο βάρους σας, γεγονός που αλλάζει τον τρόπο που περπατάτε και καθιστά τα σας λιγότερο σταθερά.

Παράλληλα η έκκριση ορμονών όπως η ρελαξίνη που βοηθάει να μαλακώσουν οι σύνδεσμοι του σώματος κάνει πιο ευάλωτες τις αρθρώσεις και άρα υπάρχει μεγαλύτερος τραυματισμού. Μια πτώση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει τόσο εσάς όσο και το γι' αυτό και τα ψηλά τακούνια δεν συνιστώνται. Αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας αξεσουάρ πρέπει να προσέξετε ορισμένα πράγματα.

Εγκυμοσύνη και Ψηλά Τακούνια! ψηλά τακούνια

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Αποφύγετε να φοράτε ψηλά τακούνια όλη μέρα. Προτιμήστε χαμηλά παπούτσια για την εργασία σας ή τα ψώνια και φορέστε τακούνια μόνο στις εξόδους σας.
  • Ξεχάστε τις γόβες-στιλέτο. Κανονικά δεν πρέπει να τις φορούν ούτε οι υπόλοιπες γυναίκες πόσω μάλλον εσείς που κυοφορείτε.
  • Προτιμήστε φαρδιά τακούνια με γύρω στα 5 εκατ., τα οποία είναι πιο σταθερά και βοηθούν στη σωστή θέση του σώματος. Οι πλατφόρμες μπορεί να σας φαίνονται ασφαλείς, όμως όσο πιο ψηλές είναι τόσο πιο επικίνδυνες γίνονται.
  • Ει δυνατόν φροντίστε τα τακούνια σας να είναι άνετα από μέσα. Υπάρχουν πάτοι ειδικά σχεδιασμένα για να καταπραΰνουν τους πόνους στα πόδια και τη μέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Συμβουλές επί… ποδός!
Για να είστε σε θέση να φορέσετε τα τακούνια σας θα πρέπει να αγαπήσετε τα πόδια και τη μέση σας. Γι' αυτό είναι σημαντικό να τα φροντίζετε!

  • Αν τα πόδια σας πρήζονται να τα βάζετε πάνω σε μαξιλάρι λίγο ψηλότερα αφού έχετε ξαπλώσει.
  • Επιλέγετε πάντα άνετα παπούτσια και αποφύγετε κάλτσες με λάστιχο μέχρι το γόνατο, που κόβουν την κυκλοφορία του αίματος. Προτιμήστε καλσόν εγκυμοσύνης.
  • Προσπαθήστε να μη στέκεστε πολλή ώρα όρθια και ειδικά σε τακούνια. Αν είστε υποχρεωμένη να το κάνετε, βάζετε το ένα σας πόδι πάνω σ΄ ένα σκαμνάκι, με το γόνατο λυγισμένο, για να αποφεύγετε τον πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης.
  • Μάθετε να κάθεστε σωστά για να εξασφαλίσετε ξεκούραστα πόδια και μέση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιδιώκετε να κάθεστε σε που θα σας προσφέρει επαρκή στήριξη, κατά προτίμηση με ίσια πλάτη, μπράτσα και ένα γερό μαξιλάρι που δεν θα σας επιτρέπει να βουλιάζετε μέσα.

<<Πηγή>> Tlife.gr