10 Δραστηριότητες για παιδιά στην Αθήνα

Ξεμείνατε στην το ; Έχετε προγραμματίσει δι και δεν ξέρετε τί να κάνετε με τα παιδιά;

Το παρακάτω άρθρο από την kidslovegreece.com μας δίνει αρκετές λύσεις;

10 Δραστηριότητες για παιδιά στην Αθήνα διακοπές Αθήνα

9+1 Δραστηριότητες για Παιδιά που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Παιδικό Μουσείο:

Aυτό το ξεχωριστό μουσείο είναι αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους. Συγκεκριμένα, τους βοηθάει να κατανοήσουν με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο τον κόσμο στον οποίο ζουν. Εδώ μπορούν να φτιάξουν κατασκευές, να κατανοήσουν τις έννοιες της αγοράς και της ζήτησης και να πειραματιστούν με συνταγές στην ‘κουζίνα'. Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα γι' αυτό το πρωτοποριακό μουσείο, πατήστε εδώ.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας:

Ένα μουσείο που θα εντυπωσιάσει τα παιδάκια σας ότι ηλικία και αν έχουν. Ακριβή αντίγραφα ζώων και φυτών θα βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να μάθουν περισσότερα για το οικοσύστημα. Μην παραλείψετε επίσης την έκθεση στο κέντρο Γαία που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο πλανήτης μας και το αποτύπωμα που αφήνει ο άνθρωπος πάνω σε αυτόν. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Πλανητάριο –Ίδρυμα Eυγενίδου:

Μια επίσκεψη στο Πλανητάριο σίγουρα επιβάλλεται. Πρώτα απ'όλα μικρά και με παιδιά θα λατρέψουν τον τεράστιο θόλο και το αμφι. Επίσης, είναι μια τέλεια ευκαιρία για να εξοικειωθούν με δυσνόητες έννοιες με έναν διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Ζάππειο – Εθνικός Κήπος:

Μια αστική όαση στο κέντρο της Αθήνας – κυριολεκτικά δίπλα στην πλατεία Συντάγματος – ιδανική για τους μικρούς μας φίλους. Εδώ μπορούν να ξεσαλώσουν στις δυο παιδικές χαρές, να έρθουν σε επαφή με τα στον μίνι ζωολογικό κήπο και βέβαια να ταΐσουν τις πάπιες στην λίμνη. Για περισσότερες πληροφορίες για το Ζάππειο, πατήστε εδώ ενώ για τον εθνικό κήπο, πιέστε εδώ.

Ελληνικός Κόσμος:

Σίγουρα το καλύτερο μέρος για να βιώσουν οι μικροί μας φίλοι την ελληνική μέσω εικονικών παιχνιδιών. Θα εντυπωσιαστείτε οικογενειακώς με αυτό το πρωτότυπο ταξίδι στον χρόνο, ενώ θα μεταφερθείτε σε ιστορικά μνημεία που δυστυχώς δε σώζονται μέχρι σήμετα. Αν σας πείσαμε, πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο:

Αφιερώστε μία μέρα σε αυτό το υπέροχο . Παρατηρήστε τα παιχνιδιάρικα δελφίνια, φλερτάρετε με τα ροζ φλαμέγκο και πειράξτε τη νωχελική καφέ αρκούδα. Προμηθευτείτε χάρτη στην είσοδο, καθώς το πάρκο είναι τεράστιο και φιλοξενεί πάνω από 350 είδη, από τα οποία μάλιστα τα μισά είναι υπό εξαφάνιση. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Λόφος Λυκαβηττού:

Ο ιδανικός περίπατος για όλη την οικογένεια. Ο λόφος του Λυκαβηττού βρίσκεται δίπλα στο κοσμοπολίτικο Κολωνάκι και φημίζεται για την υπέροχη θέα του. Οι δε μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν τη διαδρομή με το τελεφερίκ που φτάνει στην κορυφή του λόφου. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Παιδική Χαρά στο Πάρκο Φλοίσβου:

Αν θέλετε να ξεφύγετε από το κέντρο και να αφιερώσετε τη μέρα στα παιδιά σας, το πάρκο Φλοίσβου είναι η ιδανική απόδραση. Βρίσκεται στη νότια πλευρά της Αθήνας, δίπλα στο ομώνυμο λιμάνι. Είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη παιδική χαρά στην Αθήνα, ενώ διαθέτει ενδιαφέροντα , τα οποία είναι χωρισμένα έξυπνα σε ζώνες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Σας πείσαμε; Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Αρχέλων – Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών:

Μια εναλλακτική δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους. Θα γνωρίσουν από κοντά πολλές διαφορετικές χελώνες και θα μάθουν τα πάντα γι αυτά τα υπέροχα πλάσματα, όπως τους βιότοπους που προτιμάνε και τον τρόπο αναπαραγωγής τους. Και βέβαια η δημοφιλής χελώνα Καρέτα Καρέτα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα.

Μια μέρα στην με την οικογένεια:

Μην σας ξεγελάει το κέντρο της Αθήνας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι γύρω παραλίες της μπορούν να σας προσφέρουν πλήρη χαλάρωση. Σας έχουμε συγκεντρώσει τις παραλίες που είναι ιδιαίτερα φιλικές για οικογένειες. Για να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Πηγή: https://www.kidslovegreece.com/