Μοναδική Ιδέα: Πώς βάφω αυγά με καλσόν και λουλούδια (Βίντεο)

Η ώρα για να βάψουμε και φέτος το Πάσχα τα αυγά έφθασε.  Καιρός να βάψουμε αυγά με ένα μοναδικό τρόπο: με καλσόν και λουλούδια.

Αφού είδαμε πώς να βάψουμε τα αυγά με κλωστές, ήρθε η ώρα να δούμε πώς θα βάψουμε τα αυγά μας, κάνοντάς τους πρωτότυπα σχέδια με έναν άκρως οικολογικό τρόπο. Με λουλούδια και λαχανικά.

Μοναδική Ιδέα: Πώς βάφω αυγά με καλσόν και λουλούδια (Βίντεο) Πάσχα λάχανο κρεμμύδια βάψιμο αυγών

Θα χρειαστούμε:

  • Αυγά
  • Νερό
  • Ξύδι
  • Μωβ λάχανο
  • Φλούδες από κρεμμύδια
  • Λουλούδια, άνιθο, σέλινο, φύλλα
  • Διάφανο καλσόν ή καλτσάκια

Η διαδικασία απλή. Κόβουμε το καλσόν ή τα καλτσάκια σε κομμάτια. Στόχος είναι να βάλουμε τα αυγά μας μέσα σε αυτά και να δέσουμε κόμπο τη μία ή τις δύο άκρες για να τα συγκρατήσουν μέσα τους.

Για να δώσουμε κοκκινωπό χρώμα στα αβγά μας γεμίζουμε την κατσαρόλα μας με φλουδες από κρεμμύδια. Πολλές φλούδες. Ενδιάμεσα βάζουμε τα αβγά μας που έχουμε μέσα στα καλτσάκια. Βάζουμε νερό και ξύδι και βράζουμε για 20 λεπτά. Τα κόκκινα αβγά μας είναι έτοιμα!

Αν θέλουμε να δώσουμε μπλε χρώμα στα αβγά μας ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία αλλά αντί για φλούδες κρεμμυδιού βάζουμε κομμάτια μωβ λάχανου. Το αποτέλεσμα όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο αλλά και οι ίδιοι αν προσπαθήσετε να τα φτιάξετε στο σπίτι σας, θα σας δικαιώσει!

Μοναδική Ιδέα: Πώς βάφω αυγά με καλσόν και λουλούδια (Βίντεο) Πάσχα λάχανο κρεμμύδια βάψιμο αυγών

Bίντεο: Πώς βάφουμε τα αυγά με λουλούδια, κρεμμύδι και καλσόν

Παίρνουμε ένα φύλλο, ένα λουλούδι, ένα κομματάκι άνιθο, μερικά φυλαράκια από το σέλινο ή άλλα φυλλαράκια και τα απλώνουμε πάνω στο αυγό μας. Προσοχή, να είναι απλωμένα πλήρως πάνω στο αβγό μας. Στη συνέχεια βάζουμε το αβγό μας μέσα στο κομμάτι καλτσόν ή κάλτσας και κλείνουμε σφιχτά.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr/gastronomie/bafoyme-ayga-me-kalson-kai-loyloydia