Τι είναι το Pokemon Go και γιατί προκαλεί φρενίτιδα!

Ανθρωποι πηδούν από λεωφορεία για να πιάσουν , άλλοι τα κυνηγούν μέσα σε δρόμους με αυξημένη κίνηση, άλλοι ανακαλύπτουν πτώματα…

Αυτή είναι η νέα… τρέλα που λέγεται και προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον σε μικρούς και μεγάλους. Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) για smartphones ξεκίνησε από την και την , την περασμένη εβδομάδα, πριν καν το δουν οι κάτοικοι των στις 8 Ιουλίου και σχεδόν αμέσως έφτασε και στη χώρα μας, μέσω παράνομου κατεβάσματος, ενώ σπίσημα αναμένεται τις επόμενες μέρες, καθώς ήδη ξεκίνησε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία.

Τι είναι το Pokemon Go και γιατί προκαλεί φρενίτιδα! Pokemon Go Pokemon Άνθρωποι κάθε ηλικίας γυρνάνε στους δρόμους της πόλης κοιτώντας το κινητό τους και πρέπει να πιάσουν όσα περισσότερα Pokemon μπορούν…

Στο κυνήγι των Pokemon έχουν ήδη σημειωθεί τα πρώτα ατυχήματα ακόμα και ληστείες.Ηδη οι οι πολιτείες της Ουάσινγκτον και του Ορεγκον στις ΗΠΑ αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους πολίτες για τους κινδύνους που «κρύβει» το παιχνίδι, τονίζοντας τους ότι πρέπει να τηρούν πάντα τους νόμους, όταν βγαίνουν στο… κυνήγι ή ψάχνουν για «Pokestops» με τα smartphone τους.

Τι είναι το Pokemon Go και γιατί προκαλεί φρενίτιδα! Pokemon Go Pokemon

Στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη αναφορές για ανθρώπους που πήδηξαν από λεωφορεία γιατί είδαν να κινείται στον δρόμο ένα pokemon… «Να θυμάστε, η κυκλοφορία στους δρόμους δεν είναι εικονική», προειδοποίησε η του Όρεγκον, ενώ η πολιτειακή αρχή μεταφορών της Ουάσινγκτον ζήτησε από τους πολίτες να μην παίζουν το παιχνίδι την ώρα που οδηγούν!