Φτιάξτε πεντανόστιμο σπιτικό κοκ, ένα γλυκό που όλοι λατρεύουμε!
Παντεσπάνι:
- 5 αβγά
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 νεροπότηρο αλεύρι
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- 2 βανίλιες
Κρέμα:
- 4 νεροπότηρα γάλα
- 1 νεροπότηρο ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 βανίλιες
Επικάλυψη:
- 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
- 1 κρέμα γάλακτος 250 ml
Εκτέλεση:
Παντεσπάνι:
- Χτυπάμε αβγά και ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το νερό και τέλος όλα τα στερεά.
- Το βάζουμε στο ταψί του φούρνου το μεγάλο.
- Ψήνουμε στους 175.
Κρέμα:
- Βράζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε τα στερεά και τα προσθέτουμε.
- Ανακατεύουμε συνεχώς, μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε στο παντεσπάνι που έχει κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει και η κρέμα καλά, λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε από πάνω.