Φτιάξτε πεντανόστιμη σπιτική πίτσα χωρίς γλουτένη με συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Υλικά Για τη ζύμη
- 450 γρ. κουνουπίδι
- 2 αυγά
- 150 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα στο μπλέντερ
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Υλικά Για την πίτσα
- 300 γρ. γραβιέρα γλυκιά σε φέτες
- 200 γρ. ρικότα ή κατίκι
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- φύλλα άγριας ρόκας
- ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Για τη ζύμη
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC
- Τοποθετούμε μέσα 2 μεγάλα ταψιά για να ζεσταθούν από την ανάποδη όμως, πλευρά.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε μπουκετάκια το κουνουπίδι χωρίς να προσθέσουμε το μεγάλο κοτσάνι.
- Έπειτα τα χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μέχρι να μοιάσουν με κουσκούς και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα κουνουπίδια. Έπειτα ρίχνουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα και την τριμμένη παρμεζάνα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μείγμα μας με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί (θα είναι αρκετά υγρό αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα).
- Τοποθετούμε 2 μεγάλες λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας . Χωρίζουμε το μείγμα κουνουπιδιού στα 4 και σε κάθε λαδόκολλα, απλώνουμε 2 μερίδες του μείγματος και σχηματίζουμε κύκλους διαμέτρου 16 εκ. και 5 χιλ. λεπτό.
Για την πίτσα
- Προσεχτικά, τοποθετούμε τις λαδόκολλες με τις βάσεις της πίτσας στα ταψιά που έχουμε βάλει στο φούρνο να ζεσταθούν.
- Ψήνουμε για 20′ ή μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα και να σταθεροποιηθούν.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, στρώνουμε τις φέτες του τυριού, από πάνω κουταλιές από το κατίκι και από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 5′, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας και έξτρα ελαιόλαδο.