Συνταγή για ψωμί με μπύρα. Πεντανόστιμο και πανεύκολο!

Ένα εύκολο με που ετοιμάζεται σε 5 λεπτά και φουσκώνει μόνο του! Για γρήγορο και εύκολο σπιτικό ψωμί, χωρίς μαγιά και χωρίς φουσκώματα, σχεδόν στη στιγμή!

Συνταγή για ψωμί με μπύρα. Πεντανόστιμο και πανεύκολο! ψωμί μπύρα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

 

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ.
  • 1 μεγάλο μπουκάλι μπύρα (500 ml)
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γλ.
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο σουσάμι

 

Εκτέλεση

Για το εύκολο και γρήγορο μεθυσμένο ψωμί με μπύρα, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το και το καρύδι και περιχύνουμε με τη μπύρα. Με κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να γίνουν σαν το μείγμα του . Αδειάζουμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί.

Αλείφουμε ελαιόλαδο στην επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει.

Δες το βίντεο από την




 

Extra tips

-Χρησιμοποιούμε μακρόστενη φόρμα μήκους 30 εκατοστών.

-Ο χρόνος ψησίματος στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις είναι 1 ώρα περίπου. Αν θα ψήσετε στον αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C, και αφήστε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά.

-Αφού ψηθεί το ψωμί και ροδίσει, το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή και το αφήνουμε σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα να στεγνώσει η υγρασία του. Το κόβουμε μετά από 20 λεπτά.

Πηγή: https://www.argiro.gr/