Συνταγή για πεντανόστιμο ταμπουλέ με χταπόδι καπνιστό!

Προετοιμασία: 25-30 λεπτά όλα μαζί. Ψιλοκόψτε τα υλικά όσο μουλιάζει το πλιγούρι. Το ταμπούλι γίνεται πολύ νωρίτερα (ή και την προηγουμένη) και μένει σκεπασμένο στο . Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.

 Συνταγή για πεντανόστιμο ταμπουλέ με χταπόδι καπνιστό! χταπόδι μαγειρική

Υλικά (για 4 άτομα)
170 γραμ. καπνιστό
1 φλυτζ. πλιγούρι
8-9 ντοματίνια, κατά προτίμηση μακρουλά, κομμένα σε κυβάκια περί το 0.5 εκατ.
4 κ.σ.
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια
1 φλυτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (πει το μισό ματσάκι)
1 – 1½ , τον χυμό
½ κ.γ. μπούκοβο (τσίλι φλέικς)
50 γραμ. κουκουνάρι (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Ετοιμάζετε το πλιγούρι: To βάζετε σε μπολ, προσθέτετε ζεστό που να το υπερκαλύπτει κατά 3-4 εκατ. και το αφήνετε έτσι να το απορροφήσει και να μαλακώσει για 15-20 περίπου λεπτά. Το στραγγίζετε και το μεταφέρετε σε μπολ που να χωράει όλα τα υλικά.
Κάνετε τη σαλάτα: Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε λεπτές ροδέλες το χταπόδι κρατώντας χωριστά 4 μεγαλύτερα κομμάτια (μέγεθος μπουκιάς).
Τοστάρετε σε τηγάνι και σε μέτρια το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά, γυρίζοντάς το ώστε να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
Προσθέτετε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά στο πλιγούρι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και τις ροδέλες του χταποδιού. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάστε και διορθώστε στο λεμόνι, αλατοπίπερο, κατά βούληση.

Σερβίρισμα: Στρώστε μια μικρή φόρμα (ο της θα πρέπει να είναι ίσος περίπου με τον όγκο της σαλάτας) ή ένα μπολ με διαφανή μεμβράνη και αδειάστε μέσα το ταμπούλε, πιέζοντας την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να ενοποιηθεί ο όγκος και να μην υπάρχουν κενά. Μπορείτε να το αφήσετε έτσι για λίγο στο ψυγείο, αν υπάρχει χρόνος. Διαφορετικά, αναποδογυρίστε το με προσοχή σε μεγάλο πιάτο ή πιατέλα, αφαιρέστε την μεμβράνη και βάλτε πάνω τα κομματάκια χταποδιού που κρατήσατε χωριστά. Έτοιμο! Σερβίρεται το ταμπουλέ με χταπόδι δροσερό ή το πολύ σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή:http://www.pandespani.com/