Συνταγή για νηστίσιμη μπουγάτσα! Kαι όμως υπάρχει και είναι πεντανόστιμη από τον Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα καρύδας
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 30 γρ. μαργαρίνη
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
- ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το σιμιγδάλι λίγο λίγο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα, προσέχοντας να μην μας κολλήσει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το ξύσμα από τα λεμόνια, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20×30 εκ. στρώνουμε το 1 φύλλο της σφολιάτας.
- Απλώνουμε την κρέμα και καπακώνουμε με το 2ο φύλλο σφολιάτας.
- Γυρίζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα γύρω γύρω να κλείσει καλά η σφολιάτα.
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει το γλυκό μας ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, την τριμμένη καρύδα και την κανέλα και πασπαλίζουμε την μπουγάτσα.
- Σερβίρουμε ζεστή.
Καλή Επιτυχία!