Συνταγή για νηστίσιμη μπουγάτσα

Συνταγή για νηστίσιμη ! Kαι όμως υπάρχει και είναι πεντανόστιμη από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

  • 1 λίτρο καρύδας
  • 300 γρ.
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • ξύσμα από 2
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • ½ κ.γ. σκόνη

Συνταγή για νηστίσιμη μπουγάτσα νηστίσιμα

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια και βάζουμε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια  και το σιμιγδάλι λίγο λίγο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα, προσέχοντας να μην μας κολλήσει.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το ξύσμα από τα α, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20×30 εκ. στρώνουμε το 1 φύλλο της σφολιάτας.
  • Απλώνουμε την κρέμα και καπακώνουμε με το 2ο φύλλο σφολιάτας.
  • Γυρίζουμε τις άκρες με τα δάχτυλα γύρω γύρω να κλείσει καλά η σφολιάτα.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει το μας ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη, την τριμμένη καρύδα και την κανέλα και πασπαλίζουμε την μπουγάτσα.
  • Σερβίρουμε ζεστή.

Καλή Επιτυχία!