Πεντανόστιμη ελληνική καρμπονάρα από τον Άκη Πετρεζίκη! Έτοιμη σε 15 λεπτά!
Υλικά για 4 μερίδες
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε μικρές φέτες.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και σοτάρουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το πιπέρι και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά.
- Παράλληλα σε ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα και σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Κρατάμε στην άκρη μια κούπα, περίπου 200 ml, από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μέχρι να το χρειαστούμε.
- Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.