Μοναδική Συνταγή για έυκολα τυροπιτάκια. Πολυ οικονομικα υπεροχα στη γευση!!!Ιδανικά για το ταπεράκι της παραλίας…
Υλικά:
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γιαουρτι 200γρ.
Ηλιελαιο ( μετρημενο στο κεσεδακι γιαουρτιου)
Σισαμι
3 αυγα
Φετα τριμμενη 300 γρ.
Σοδα στη μυτη του κουταλακιου
Αλατι 1 πρεζα
Εκτέλεση
Αφου κανουμε τριμμα τη φετα τη ριχνουμε στο αλευρι μετα το γιαουρτι το ηλιελαιο τα 2 αυγα το αλατι τη σοδα και ζυμωνουμε ισως χρειαστειτε λιγο αλευρι ακομα μεενα πηρε μια χουφτα ακομα για.να μπορω.να.πλασω τα τυροπιτακια…..
Πλαθουμε ενα ενα μπαλακι το παταμε ελαφρα με.τη παλαμη μας και στη μεση το ζουλαμε με.τον.αντιχειρα να.κανει.λακουβιτσα….
Χτυπαμε ενα αυγο και αλειφουμε το καθε τυροπιτακι και τα πασπαλιζουμε με λιγο σισαμι στην λακουβιτσα….
Τα ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 200° ¢ για περιπου 15 λεπτακια…. και ετοιμααααα!!!!
Ειναι πολυ αφρατα να ξερετε και.πολυ νοστιμα σε γευση…