Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμη και πανεύκολη σπιτική μπουγάτσα. Δείτε την συνταγή:
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 – 4 κ.σ. μαργαρίνη σοφτ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση:
1) Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Όχι σε πολύ δυνατή φωτιά για να μην μας κολλήσει.
2) Ανακατεύουμε και όταν γίνει κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο.
3) Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο.
4) Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια
5) και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
6) Όταν τη βγάλουμε απ' το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει, έπειτα κόβουμε τα κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή σας όρεξη!!!