Συνταγή για παραδοσιακά σουτζουκάκια σμυρνέικα

Για το σημερινό σας έχουμε μια υπέροχη συνταγή για παραδοσιακά σμυρνέικα!

Συνταγή για παραδοσιακά σουτζουκάκια σμυρνέικα σουτζουκάκια μαγειρική

Υλικά (για 4 μερίδες):
1/2 κιμά μοσχαρίσιο, 2 φέτες μπαγιάτικο, μουσκεμένο και στυμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.γ. κύμινο, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα : 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κ.σ. πελτέ αραιωμένο με νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια. Τα τηγανίζουμε για 5′ από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα. Έπειτα, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το και προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι.Ρίχνουμε τα τηγανισμένα στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν μαζί για μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
Tip: Στο τηγάνι προσπαθούμε να μην ξεροψήσουμε τα για να απορροφήσουν καλύτερα την σάλτσα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Cook Cool