Για το σημερινό τραπέζι σας έχουμε μια υπέροχη συνταγή για παραδοσιακά σουτζουκάκια σμυρνέικα!
Υλικά (για 4 μερίδες):
1/2 κιμά μοσχαρίσιο, 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουσκεμένο και στυμένο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κ.γ. κύμινο, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα : 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κ.σ. πελτέ αραιωμένο με νερό, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια. Τα τηγανίζουμε για 5′ από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα. Έπειτα, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι.Ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν μαζί για μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
Tip: Στο τηγάνι προσπαθούμε να μην ξεροψήσουμε τα σουτζουκάκια για να απορροφήσουν καλύτερα την σάλτσα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Cook Cool