Σάρωσε τα βραβεία μαθητής από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου!

Σάρωσε τα βραβεία ς μαθητής από το .

Σάρωσε τα βραβεία μαθητής από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου! φιλοσοφία Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου Μάνος Σπυριδάκης

Σπουδαία διάκριση και για το Πειραματικό Ρεθύμνου – Οι Κρητικοί μαθητές απέδειξαν ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας

Με την κορυφαία διάκριση έφυγε από τον 8ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διεξήχθη την Παρασκευή 22 Μαρτίου στην Πάτρα, ο μαθητής της Β΄ τάξης του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου .

Την δεύτερη θέση στον τελικό κατέλαβε η Γεωργία Κούρτη, μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου Ρεθύμνου, καθιστώντας τον φετινό διαγωνισμό κρητική υπόθεση.

Ακόμη σημαντικότερη ήταν για τον Μάνο Σπυριδάκη η διάκριση την επόμενη ημέρα. Καταλαμβάνοντας και πάλι την πρώτη θέση στον διαγωνισμό στην αγγλική γλώσσα, που διεξήχθη το Σάββατο 23 Μαρτίου, προκρίθηκε στην 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας, που θα διεξαχθεί στη Ρώμη στις 16 με 19 Μαΐου.

Την Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών, ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την φιλοσοφία διεθνώς, σε συνεργασία με την UNESCO. Στην 27η Ολυμπιάδα προκρίνονται ένας με δύο μαθητές από κάθε χώρα, ενώ συνολικά συμμετέχουν περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου.

«Η διεύθυνση του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας συγχαίρουμε θερμά τον μαθητή Μάνο Σπυριδάκη και τον υπεύθυνο καθηγητή για την προετοιμασία του, φιλόλογο Νίκο Ψαρομήλιγκο, για το μεγάλο αυτό επίτευγμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πειραματικού Λυκείου.

Σάρωσε τα βραβεία μαθητής από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου! φιλοσοφία Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου Μάνος Σπυριδάκης

Δείτε την ανακοίνωση:

Για όλους εμάς, η επιτυχία αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, και κατά πρώτον επιβεβαιώνει τον σπάνιο συνδυασμό υψηλής νοημοσύνης, ήθους, αξιοπρέπειας και απίστευτης ς που χαρακτηρίζουν τον Μάνο, αρετές για τις οποίες στον ίδιον και την οικογένειά του αξίζουν κατ' αρχάς τα εύσημα.

Επιπλέον, ωστόσο, η επιτυχία τούτη αντανακλά το κέφι, την εργατικότητα, τη φιλομάθεια, το κλίμα συνεργασίας, την έμπρακτη διεπιστημονικότητα, την πολύπλευρη καλλιέργεια και την υψηλή στοχοθεσία που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του σχολείου μας, σε όλες τις έμψυχες συνιστώσες του: μαθητές, δασκάλους και γονείς.

Η πρωτιά του Μάνου, στολίζει την πρόσφατη αλυσίδα από το στην 36η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» και την επικείμενη δοκιμασία πρόκρισης στην Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα, την 2η θέση στον τελικό για την 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, την τριπλή συμμετοχή, μετά από Παγκρήτιο Διαγωνισμό, στην αποστολή του προγράμματος Euroscola στο , και την πρόκριση δύο εκπαιδευτικών, με το 2ο Πανελλήνιο , στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών στην Πορτογαλία. Πίσω από τις διακρίσεις αυτές, κρύβονται εκατοντάδες ώρες δημιουργικότητας, ς, κεφιού και μελέτης, για μαθητές και δασκάλους πέρα από το συμβατικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

Στον Μάνο και στον Νίκο, ευχόμαστε καλή επιτυχία και να απολαύσουν κάθε στιγμή από την συμμετοχή τους στην Διεθνή Ολυμπιάδα στη Ρώμη!

Πηγή: https://www.neakriti.gr/