‘Ενας πολύ ωραίος τρόπος να συνδυάσουμε φρούτα με γλυκά σε μια λαχταριστή πουτιγκά μήλου που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
5 μεγάλα μήλα
½ κούπα καρύδια
Χυμό ενός λεμονιού
4 κουταλιές κονιάκ
Για το μείγμα:
½ κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 κούπα γάλα
2 κούπες αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
2 βανίλιες ή ένα κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα λεμονιού
Για την επικάλυψη:
6 κουταλιές ζάχαρη
1 κούπα νερό
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σ' ένα πυρέξ που το έχουμε βουτυρώσει τοποθετούμε τα μήλα ροδέλες ,τα καρύδια , τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ. Στη συνέχεια χτυπάμε τα υλικά για το μείγμα.
- Πρώτα το βούτυρο και μετά την ζάχαρη με τα αυγά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι(αφού πρώτα το κοσκινίσουμε ) . Ψήνουμε το γλυκό μας στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου ( εξαρτάται από τον φούρνο σας)
- Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και όταν γίνουν ένα ενιαίο υγρό το περιχύνουμε στην πουτίγκα μας. Τέλος πασπαλίζουμε το γλυκό με λίγη άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη!