Πώς Θα επιλέξετε τον κατάλληλο νονό ή νονά για το παιδί σας

Η επιλογή του νονού είναι πολύ σημαντική υπόθεση και γι’αυτό δεν πρέπει να προτρέχετε όταν έρθει η ώρα να διαλέξετε νονό για το σας.

Ο περισσότερος κόσμος συνήθως κάνει λάθος επιλογή νονού με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς να έχουν στενή σχέση με τον νονό ή τη νονά τους, είτε επειδή οι νονοί απομακρύνονται από το παιδί και την οικογένεια με τη πάροδο του χρόνου είτε επειδή το παιδί δεν νιώθει άνετα κοντά στον νονό που διάλεξαν γι’αυτό οι γονείς του.

Πώς Θα επιλέξετε τον κατάλληλο νονό ή νονά για το παιδί σας

Ο σωστός νονός προσφέρει απλόχερα την του Δεν είναι τυχαίο που οι νονοί θεωρούνται πνευματικοί γονείς. Πριν, λοιπόν, επιλέξετε νονό για το παιδί σας σκεφτείτε ποιος άνθρωπος από το περιβάλλον σας είναι τόσο κοντά σας που αν σας συνέβαινε κάτι θα μπορούσε να προσέξει το παιδάκι σας (οι γονείς σας εξαιρούνται). Ο νονός πρέπει να είναι ένας άνθρωπος από το φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον που νιώθετε πως σας αγαπάει πολύ και πως θα αγαπήσει εξίσου και το παιδί σας.

Μην επιλέγετε νονούς με κριτήριο τις δημόσιες σχέσεις Δεν είναι λίγοι οι γονείς που κοιτάνε την επιλογή του νονού ως μια ευκαιρία για επαγγελματική εξέλιξη ή ως μια ευκαιρία να κάνουν νονό του παιδιού τους κάποιον άνθρωπο από τον οποίο έχουν συμφέρον. Μπορεί αυτή τη στιγμή να είστε στη συγκεκριμένη και να σας φαίνεται καλή περίπτωση να κάνετε νονό του παιδιού σας τον διευθυντή σας, αλλά σε μερικά χρόνια που ίσως να μην είστε σε αυτή τη δουλειά θα χτυπάτε το σας στον τοίχο για την επιλογή που κάνατε.

Μην επιλέγετε νονό με κριτήριο το πορτοφόλι Άλλο ένα λάθος κριτήριο είναι το πορτοφόλι του νονού. Όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο πολύ ανεβαίνει στα μάτια σας ο εκάστοτε υποψήφιος. Μην κρίνετε με βάση το πορτοφόλι. Το παιδί χρειάζεται από τον νονό του και στην ουσία δύο δώρα το χρόνο ( και Πάσχα). Η συχνή επαφή του παιδιού με τον νονό είναι πολύ πιο σημαντική υπόθεση.

Επιλέξτε νονό με αρχές και ήθος Ένας «ανήθικος» νονός δεν πρόκειται να δώσει τίποτα θετικό στο παιδί σας. Ο σωστός νονός πρέπει να έχει καλό χαρακτήρα, δυναμισμό και αρχές. Ο χαρακτήρας είναι βασικό στοιχείο στην επιλογή του νονού γιατί από αυτό εξαρτάται η εξέλιξη της σχέσης του παιδιού με τον νονό του.

Κάντε το βασικό τεστ Ένα πολύ καλό τεστ για να δείτε αν ο υποψήφιος που έχετε στο μυαλό σας είναι κατάλληλος για να γίνει νονός του παιδιού σας είναι να δείτε πως συμπεριφέρεται στις πρώτες επαφές του με το παιδί σας. Ασχολείται μαζί του; Είναι τρυφερός; Ή απλά παίζει μαζί του τα πρώτα 5 λεπτά της συνάντησής τους και μετά αδιαφορεί;

Επιλέξτε για νονό/ά τον αδερφό ή την αδερφή σας Πολύς κόσμος αποφεύγει να κάνει νονό του παιδιού του τον αδερφό ή την αδερφή του γιατί πιστεύει πως είναι καλύτερο να χτίσει μια παραπάνω σχέση με έναν φίλο (με τον αδερφό/ή η στενή σχέση είναι δεδομένη). Αυτή η πεποίθηση είναι λάθος γιατί ο αδερφός και η αδερφή σας σας αγαπάνε απεριόριστα και λατρεύουν πραγματικά το ανιψάκι τους. Θα είναι επομένως τέλειοι νονοί.