Πώς να επιλέξω παιδικό σταθμό για το παιδί μου;

Και η αναζήτηση ξεκίνησε… Η αλήθεια είναι ότι έψαξα και κοίταξα σε πάρα πολλούς. Κάποιοι μου θύμισαν κάτι ξενοδοχεία που μας πήγαιναν οι γονείς μας τη δεκαετία του ογδόντα. Απαρχαιωμένες δομές και κυρίως απαρχαιωμένες πρακτικές. Είναι δυνατόν να φτιάχνεις ακόμα με το ρολό από το χαρτί υγείας; Αυτό το κάναμε εμείς πριν 30 χρόνια που δεν υπήρχαν καν τα μέσα για κάτι καλύτερο.

Πώς να επιλέξω παιδικό σταθμό για το παιδί μου; παιδικός σταθμός

Κατέληξα τελικά στον παιδικό σταθμό που ονειρευόμουν για το παιδί μου, το οποίο δεν είχα εξαρχής κανένα σκοπό απλά να το “παρκάρω” κάπου για να έχω χρόνο να δουλεύω εγώ, ο βασικότερος σκοπός μου καθοριζόταν από τρία κριτήρια:

1. Να είναι αισθητικά αναβαθμισμένος, η αισθητική σε όλα τα επίπεδα αποτελεί αρχή μου για το παιδί, σε μία εποχή που η αισθητική έχει μπει στο περιθώριο.

2. Να παρέχει γνωστικά, συναισθηματικά, σωματικά και ηθικά όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί για να αναπτυχθεί σωστά.

3. Και τέλος, να μου λέει την αλήθεια. Δεν θέλω να εξιδανικεύει κανείς το παιδί μου. Θέλω να μου λέει όλα τα καλά και όλα τα άσχημα. Ποτέ δεν κατάλαβα τους γονείς που τα βλέπουν όλα καλά στα παιδιά τους και θέλουν ακόμα και απαιτούν να τους λένε και οι άλλοι μόνο τα καλύτερα.

Όχι, λοιπόν, πρέπει να αντισταθούμε στους παιδικούς που στριμώχνουν ασφυκτικά τα παιδιά σε λίγα τετραγωνικά μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν τη διάθεση να εξελιχθούν. Ο παιδικός πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να κινείται άνετα σε μεγάλους χώρους να αναπνέει, να μην το πνίγει.

Ο παιδικός επιβάλλεται να είναι πεντακάθαρος και να ελέγχεται το φαγητό που δίνεται.

Και κυρίως να είναι μπροστά. Να ενημερώνεται διαρκώς και να παρέχει σε μία εποχή που τα πάντα κινούνται με φρενήρεις ρυθμούς ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει.

Πηγή: http://www.paidi.gr