Πώς φτιάχνουμε ελιές στο μπουκάλι ή στο βάζο;

Η κλασική συνταγή για το πώς φτιάχνουμε πράσινες στο μπουκάλι ή στο βάζο. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε…

Υλικά

  • πράσινες ελιές
  • χοντρό αλάτι
  • πλαστικά μπουκάλια με και μικρά

Πώς φτιάχνουμε ελιές στο μπουκάλι ή στο βάζο; ελιές

Εκτέλεση

Διαλέγουμε μεγάλες πράσινες άγουρες ελιές που δεν έχουν λαδώσει ακόμα και δεν έχουν αλλάξει χρώμα.

Τις πλένουμε πολύ καλά και τις ρίχνουμε, μέσα από το στόμιό τους, στα πλαστικά μπουκάλια.

Γεμίζουμε τα μπουκάλια με νερό φτάνοντας 2 εκατοστά πριν το στόμιο.

Ρίχνουμε μέσα  2 κ. σ. χοντρό αλάτι για τα μεγάλα μπουκάλια και 1 κ.σ. για τα μικρά μπουκάλια.

Ανακινούμε λίγο και τελειώνουμε με μια στρώση από λίγο .

Κλείνουμε  καλά τα μπουκάλια με το καπάκι τους και αν θέλουμε ξανακλείνουμε το στόμιο με μονωτική ταινία.

Φυλάμε τα μπουκάλια σε σκοτεινό μέρος.

Οι ελιές είναι έτοιμες για κατανάλωση μετά από 5-6 μήνες.

Τις σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.

Συμβουλή

Αν θέλουμε να τις καταναλώσουμε νωρίτερα μπορούμε κάποια ποσότητα από τις ελιές να τις χαράξουμε με ένα κόφτη για ελιές ή με ξυραφάκι πριν τις τοποθετήσουμε μέσα στα μπουκάλια.
Σε μερικές βδομάδες είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία

Πηγή: http://aromakouzinas