Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου!

ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ,  Σάββατο 13 & Κυριακή 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,    

Στην , οι τραυματισμοί από τροχαία αποτελούν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την πρώτη αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν τη θλιβερή στατιστική: Σύμφωνα με στοιχεία παλιότερης έρευνας, χάθηκαν στη χώρα μας σε τροχαία ατυχήματα 36 παιδιά ηλικίας έως 14 ετών, 64 τραυματίστηκαν βαριά και 773 ελαφριά.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταφέρει να μειώσουν την παιδική θνησιμότητα από τροχαία σε ποσοστό που αγγίζει το 4% . Από τα 1.200 παιδιά που χάθηκαν το 2007 στην Ευρώπη των 27, τα 600 θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους, τηρούσαν τα όσα προβλέπονται κατά την επιβίβαση μας στο ή την μοτοσυκλέτα!

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου!

Με αφορμή τα παραπάνω, ο παιδικός  ραδιοφωνικός σταθμός Family FM 89.5, παίρνει την πρωτοβουλία και συν δημιουργεί μαζί με εσάς και άλλους σημαντικούς τοπικούς φορείς, το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου και ώρες 11:00 έως 20:00, το πρώτο ΖΩΝΤΑΝΟ κυκλοφοριακής αγωγής στην πλατεία Ελευθερίας.  Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε για 2 ημέρες ένα μοντέλο οδικής ς και να ενημερώσουμε – ενημερώσετε, τα παιδιά, για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο γονιός κατά την χρησιμο του μεταφορικού μας μέσου

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Ελευθερίας, θα δημιουργηθεί ένας χώρος για τα παιδιά, που θα μπορούν με ειδικά ηλεκτρικά οχήματα και γνώμονα πάντα την , να οδηγήσουν σε αληθινό δρόμο με αληθινά σήματα.

Θα παρουσιαστούν βιωματικές δράσεις όπως: Βιωματική βόλτα με κλειστά μάτια, από τον Βαγγέλη Αυγουλά (κοινωνικοπολιτικό blog “Με Άλλα Μάτια”), προσομοιωτή μέθης από το Σωματείο  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΠΡΟΤΕΚΤΑ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Διασκεδαστικά για τις μικρές ή μεγάλες διαδρομές της οικογένεια και στο κλείσιμο της εκδήλωσης η Παράσταση η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία

Σκοπός μας είναι τα ίδια μας τα παιδιά να είναι οι δικοί μας παρατηρητές στην κάθε μας διαδρομή, γιατί μόνο μέσα από την μας προς τα παιδιά μας θα αλλάξουμε την οδική μας συμπεριφορά .

Επίσης μαζί μας, στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε, θα έχουμε όλα τα σώματα ασφαλείας  (, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Ερυθρός σταυρός)  που με την παρουσία τους θα μπορεί ένα παιδί να καταλάβει και να δει από κοντά το νόημα ύπαρξης των υπηρεσιών και των οχημάτων αυτών.  Στην πλατεία ελευθερίας θα συγκεντρωθεί σχολική ύλη τόσο από τους χορηγούς όσο και από τους επισκέπτες, η οποία σε συνεργασία με την θα δοθεί στους διευθυντές δημοτικών και νηπιαγωγείων, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις οικογένειες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη!!!! 

Όλες οι δραστηριότητες θα είναι εντελώς δωρεάν για όλους!!!!!!!

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ  – ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. 

Η καλή οδική συμπεριφορά είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, η έναρξη της σχολικής περιόδου είναι και αφετηρία δεκάδων μετακινήσεων για τους Γονείς. Δημιουργούμε μια απλή διαδρομή σε μάθηση οδικής συμπεριφοράς για το ίδιο το παιδί.  Ας είμαστε όλοι μας προσεκτικοί κάνοντας την διαδρομή μας ποιο εκπαιδευτική……