Παραδοσιακά Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Είναι μια συνταγή παραδοσιακή χαμένη στα βάθη του χρόνου. Δοκιμάστε την ανεπιφύλακτα !!! 

Παραδοσιακά Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Συστατικά:  

  • 2 κιλά αλεύρι   
  • 200γρ μαγιά νωπή
  • 1/2 κιλό βούτυρο αγελάδος  
  • 8 αυγά + 4 κρόκους
  • 600γρ-700γρ
  • 1/2 κιλό  
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαστίχα 
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας μαχλέπι
  • 1 αραιωμένο με για το άλειμμα
  • σουσάμι 

Οδηγίες:

  • 1. Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε μια γούβα στη μέση
  • 2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν
  • 3. Περνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα υλικά
  • 4. Ζυμώνουμε πολύ καλά
  • 5. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια κουβέρτα και την αφήνουμε να φουσκώσει
  • 6. Πλάθουμε τα σε κοτσίδες
  • 7. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά
  • 8. Τα αλέιφουμε με το αυγό,τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε πάνω κάτω στους 180 βαθμούς 30 λεπτά περίπου  Προσοχή! Τα υλικά μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν ζυμώνουμε τα τσουρέκια μας,η ζύμη μας θα ειναι έτοιμη όταν δεν θα κολλάει στα μας.Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι. Ποτέ δεν το ρίχνουμε όλο από την αρχή.

Προσοχή! Τα υλικά μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.Όταν ζυμώνουμε τα τσουρέκια μας,η ζύμη μας θα ειναι έτοιμη όταν δεν θα κολλάει στα χέρια μας.Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι.Ποτέ δεν το ρίχνουμε όλο από την αρχή.

<<Πηγή>> www.ekfrasis.info