Πόσο κακό κάνει η σοκολάτα στα μωρά;

Έχετε πιάσει τη γιαγιά να τους δίνει λίγη σοκολατίτσα έτσι για το καλό; Και να μην σας έχει τύχει (γιατί η γιαγιά είναι πολύ προσεκτική…) είναι πολύ πιθανόν το μωράκι σας, που δεν έχει κλείσει ακόμα έτος, να έχει δοκιμάσει τη γεύση που δεν θα θέλει να αποχωριστεί ποτέ στη ζωή του.

Και πανικοβάλλεστε. Τι γίνεται τώρα; Τι θα πάθει το μωρό; Θα βγάλει αλλεργία; Δεν θα μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ;

Πόσο κακό κάνει η σοκολάτα στα μωρά; σοκολάτα
Μην ανησυχείτε άδικα. Η αλλεργία από κακάο δεν είναι τόσο συχνή αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορείτε άφοβα να δίνετε στο μωρό . Πρέπει να γνωρίζετε ότι η πιθανή αλλεργία έχει τις αιτίες της όχι στο κακάο αλλά στη σόγια, τα γαλακτοκομικά ή τους ξηρούς καρπούς που ενδεχομένως εμπεριέχονται στη σοκολάτα.  Όσο για τον ύπνο, πόση ποσότητα θα φάει το μωρό και πόση καφεϊνη λέτε ότι περιέχει αυτό το κομματάκι; Ελάχιστη φυσικά.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αποφύγετε τη σοκολάτα μέχρι το μωρό να γίνει ενός έτους και να ενημερώσετε σχετικά και τους κοντινούς συγγενείς που έρχονται σε επαφή μαζί του για να είστε ήσυχη. Δεν θα πάθει και τίποτα αν το πρώτο Πάσχα της ζωής του δεν φάει σοκολατένιο αυγό. Έχει όλη τη ζωή μπροστά του για αυτή την απόλαυση. Ηρεμήσατε τώρα; Μήπως πεθυμήσατε λίγη…σοκολατίτσα;