Οι τέσσερις γλώσσες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά μας

Ποιες γλώσσες θα ενθαρρύνατε τα παιδιά σας να μάθουν, για να αποκτήσουν εφόδια για το μέλλον; 

Η εκμάθηση ορισμένων ξένων γλωσσών θεωρείται ότι είναι σωστή επένδυση για την επόμενη δεκαετίαΦυσικά, η πιο διαδεδομένη γλώσσα παραμένει η αγγλική. Πολλοί θεωρούσαν μέχρι πρότινος ότι ακολουθούν τα ισπανικά, δεδομένου ότι τα μιλούν σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Ωστόσο, πρόσφατες διαφωνούν. Αντί των ισπανικών προτάσσουν τα , τα και τα μανδαρινικά, δηλαδή την επίσημη γλώσσα των Κινέζων. 

Οι τέσσερις γλώσσες που πρέπει να μάθουν τα παιδιά μας ξένες γλώσσες γερμανικά γαλλικά αγγλικά

Το Κέντρο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών και Γνώμης, σε συνεργασία με το αεροδρόμιο του Χίθροου έκαναν έρευνα σε 2.001 γονείς με παιδιά κάτω των 18 ετών, ενώ υπέβαλαν ένα συμπληρωματικό ερωτηματολόγιο σε περισσότερες από 500 επιχειρηματικούς ηγέτες σε όλη τη Βρετανία. 

Περίπου το 45% των γονέων υποστήριξε ότι τα παιδιά τους δεν μιλούν δεύτερη ξένη γλώσσα, ενώ το 18% απάντησε ότι δεν ενδιαφέρονται να μάθουν μία νέα γλώσσα. 

Ένας στους δέκα απάντησε ότι τα παιδιά θεωρούν πολύ δύσκολο κάτι τέτοιο. 

Οι ερευνητές επίσης βρήκαν ότι τα γαλλικά, τα γερμανικά και τα μανδαρινικά είναι οι τρεις γλώσσες που τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν για να έχουν οφέλη στη ζωή τους σε χρόνο δεκαετίας. 

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι γλωσσικές δεξιότητες αναμένεται ότι θα προσθέσουν 500 δισ. λίρες στη βρετανική μέχρι το 2027. 

«Η έρευνα έδειξε πόσο σημαντική είναι η διδασκαλία ξένων γλωσσών στη βρετανική οικονομία, καθώς και ότι πολλές πόρτες ανοίγουν για τους ανθρώπους που μαθαίνουν δεύτερη γλώσσα σε παιδική ηλικία» δήλωσε η καθηγητής του τμήματος γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Αντονέλλα Σοράσε. 

Η ίδια χαρακτήρισε «εξαιρετικά επωφελή» για την παιδική ανάπτυξη τη διδασκαλία της γλώσσας και «πραγματική επένδυση για το μέλλον». Τα παιδιά που εκτίθενται σε διαφορετικές γλώσσες μαθαίνουν πράγματα για διαφορετικές κουλτούρες, άλλους ανθρώπους και άλλες απόψεις. 

Πηγή: https://www.protothema.gr/