Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα στο φούρνο

Σήμερα μαγειρεύουμε γεμιστά με φέτα στο φούρνο. Προτείνονται ανεπιφύλακτα για το μεσημεριανό οικογενειακό τραπέζι.

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα στο φούρνο οικογενειακό τραπέζι μπιφτέκια μαγειρική

Υλικά συνταγής

  • κιμάς: 1 κιλό, μοσχαρίσιος
  • κρεμμύδια ξερά: 2 ψιλοκομμένα
  • αυγά: 2
  • ψωμί: 4 φέτες μπαγιάτικο, μουσκεμένο σε ή
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένο
  • φέτα: 200 γρ.
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο: ½ φλιτζάνι του τσαγιού

Εκτέλεση συνταγής

Στραγγίζετε το καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.

Κόβετε το σε 12 φέτες ή κύβους. Πλάθετε 12 και τοποθετείτε από ένα κομμάτι τυριού μέσα σε κάθε μπιφτέκι. Τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 50’ μέχρι να ροδίσουν.

(Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε ανάμεσα στα χοντροκομμένες, αλλά στην περίπτωση αυτή θα περιχύσετε το φαγητό με περισσότερο λάδι και λίγο προτού το βάλετε στο φούρνο.)

Πηγή:http://flashnews.gr/