Λεμονάτες πατάτες με λαδορίγανη με μουστάρδα

Από την νέα συνταγή για λεμονάτες με λαδορίγανη με .

Προτιμήστε βιολογικής καλλιέργειας αφού θα τις καταναλώσουμε με τη φλούδα τους. Προηγουμένως πρέπει να τις τρίψουμε και να τις πλύνουμε πάρα πολύ καλά.

Λεμονάτες πατάτες με λαδορίγανη με μουστάρδα πατάτες μουστάρδα λεμονάτες πατάτες Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:

  • 1½ κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με τη φλούδα τους (κατά προτίμηση βιολογικής καλλιέργειας)
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θρούμπι ή θυμάρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού
  • 2 ζουμερά α(το χυμό)
  • 1 ζουμερό πορτοκάλι(το χυμό)
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή κρέατος ή
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε μικρές πατατούλες νέας σοδειάς. Θα τις πλύνουμε σχολαστικά και θα τρίψουμε καλά τη φλούδα τους γιατί θα μαγειρευτούν με αυτή. Τις κόβουμε στη μέση και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ζωμό (ή νερό), ολόκληρο το σκόρδο, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Τις ανακατεύουμε καλά.

 
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το κλείνουμε γύρω από το χείλος του ταψιού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 1 ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ μέχρι να μελώσουν μέχρι μέσα και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
 
Καλή επιτυχία!