Η συνταγή για τσουρέκι Τερκενλής… Δοκίμασε την!

Η συνταγή του μοναδικού τσουρεκιού «»! Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην γεύση του, αυτή ειναι η συνταγή του….

Υλικά

  • 240 gr.
  • 160 gr. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • 200 gr.
  • 70 gr. μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 600 gr. αλεύρι
  • 3 κουτ. γλυκού μαχλέπι

Για το γλάσο ς:

  • 1 κουβερτούρα
  • 1/3 πακέτο μαργαρίνη
  • 5 κουταλιές σούπας γάλα
  • 1 κρόκος αυγού
  • Αποτέλεσμα εικόνας για Τερκενλής τσουρέκι

Η συνταγή για τσουρέκι Τερκενλής... Δοκίμασε την! τσουρέκια Τερκενλής

Εκτέλεση

Πρώτα κάνουμε το προζύμι. Στο χλιαρό γάλα (όχι καυτό) λιώνουμε την μαγιά και προσθέτουμε και λίγο αλεύρι να γίνει χυλός. Το αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με μεμβράνη (1 ώρα περίπου).

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε και τα αυγά και όλα τα υγρά και ανακατεύουμε.

Τέλος ρίχνουμε το προζύμι, το Χαλέπι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και ζυμώνοντας με το χέρι (όχι πολύ ζύμωμα). Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί.

 

Κόβουμε σε κομμάτια και πλάθουμε τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα αφού φουσκώσουν πάλι τα ψήνουμε στους 170°C πάνω κάτω αντίσταση μέχρι να ροδίσουν και να έχουν πάρει και από κάτω (30-40 λεπτά). Αν τα πατήσουμε με το δάκτυλό μας επανέρχεται η ζύμη δεν βουλιάζει.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν στη λαμαρίνα. Αν θέλετε πριν τα ψήσετε τα αλείφετε με κρόκο αυγού ή φτιάχνετε ένα γλάσο σοκολάτας και το περνάτε αφού κρυώσουν.

Γλάσο

Λιώνουμε την σοκολάτα με το γάλα. Αποσύρουμε από την και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας για να λιώσει ρίχνουμε και τον κρόκο και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθεί. Το γλάσο αυτό σταθεροποιείται σε λίγες ώρες αλλά παραμένει μαλακό. Αν λιώσετε λευκή σοκολάτα μπορείτε να κάνετε και μερικές γραμμούλες σχεδιάκια.

Καλή επιτυχία !!!

Πηγή: https://olastifora.gr/