Γονείς – Νονός – Νονά και τι αναλαμβάνουν

To olagiativaptisi.gr θέλοντας να σας βοηθήσει στην οργάνωση της ς σας παρουσιάζει μια λίστα με τις υποχρεώσεις των γονιών και των νονών:

Γονείς - Νονός - Νονά και τι αναλαμβάνουν

Τι αναλαμβάνουν οι γονείς:

 1. Επιλέγουν πότε και σε ποια εκκλησία θα γίνει το μυστήριο καθώς επίσης και το που θα γίνει το (αν ακολουθήσει δεξίωση)
 2. Συγκεντρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (“ατελώς για τη ” και αστυνομικές ταυτότητες γονιών) για να εκδοθεί η αρμόδια άδεια από την ενορία της εκκλησίας που θα γίνει το μυστήριο.
 3. Είναι υπεύθυνοι για τις προσκλήσεις και τις μπομπονιέρες της βάπτισης, για το που προσφέρετε με τις μπομπονιέρες αλλά και για τον αριθμό των καλεσμένων τους.
 4. Κάνουν ένα στο νονό ή τη νονά που τους βάπτισε το αγγελούδι τους σε ένδειξη ευχαρίστησης.
 5. Παίρνουν μαζί τους την λαμπάδα ,τις πετσέτες της βάπτισης μετά το τέλος του μυστηρίου. Την λαμπαδα μάλιστα την κρατούν στην εκκλησία και την ανάβουν για τις επόμενες τρεις Κυριακές μετά τη βάπτιση όπου πηγαίνουν το μικρό στην εκκλησόα για να κοινωνησεί μαζί με το νονό/νονά.
 6. Τέλος δηλώνουν το όνομα του παιδιού στο αρμόδιο Ληξιαρχείο του Δήμου όπου έχουν ανοίξει την οικογενειακή τους μερίδα.

Γονείς - Νονός - Νονά και τι αναλαμβάνουν Γονείς - Νονός - Νονά και τι αναλαμβάνουν

Τι αναλαμβάνουν οι νονόι:

 1. Η επιλογή των βαπτιστικών είναι δική τους υποχρεωση.
 2. Εάν η βάπτιση δεν γινει καλό θα ήταν μαζί με τα βαπτιστικά να συμπληρώσετε με ενα μπουφάν ή μια ζακέτα. Εάν γίνει η βάπτιση καλοκαίρι και το είναι κοριτσάκι ίσως θα πρέπει να συμπληρώσετε και πάλι με ένα ζακετάκι στην περίπτωση που το φόρεμά του είναι λεπτό. Αν τίθετα εάν είναι αγοράκι, το ρουχαλάκι του αρκεί.
 3. Τα λαδόπανα και οι πετσέτες ,το σαπούνι και το μπουκάλι για το λάδι,τα μαρτύρικια, οι κάλτσες,τα κεριάλαμπάδα και βέβαια το κουτί που θα μπουν ολα αυτα.
 4. Τα παπουτσάκια του μωρού που καλό θα ήταν να αγοραστούν μερικές μέρες πριν τη βάπτιση για να είναι εξασφαλισμένο το νούμερο.
 5. Ο βαπτιστικός σταυρός και η αλυσίδα.

Να σας ζήσει!!!