Ανατροπή! – Γιατί γεννιούνται περισσότερα αγόρια κάθε χρόνο;

Μέχρι πρόσφατα οι μας έλεγαν ότι κάθε χρόνο γεννιούνται περισσότερα από α, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να είναι πολυπληθέστερες στον πλανήτη.

Τα δεδομένα όμως αυτά έχουν ανατραπεί, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» (PNAS) των : Πλέον, τα αγ που γεννιούνται κάθε χρόνο είναι περισσότερα από τα κορίτσια, σε αναλογία 105 αγόρια προς 100 κορίτσια!

 
Ανατροπή! - Γιατί γεννιούνται περισσότερα αγόρια κάθε χρόνο;

Γιατί όμως, ενώ στην εκκίνηση της όλης διαδικασίας της ς, όταν το σπερματοζωάριο γονιμοποιεί το ωάριο, τα δύο φύλα ξεκινούν την «κούρσα» σε ίσα ποσοστά, στην πορεία η ζυγαριά να γέρνει υπέρ των αγοριών;

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Ντέητ Ζάκερμαν, περισσότερα κορίτσια πεθαίνουν πριν τη γέννηση, μέσα στη μήτρα της μητέρας τους.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 140.000 έμβρυα, τα οποία, λόγω γενετικών προβλημάτων, παρακολουθούνταν σε κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε διάφορες χώρες.

Τα έμβρυα ήταν τριών έως έξι ημερών και η κατανομή μεταξύ των δύο φύλων ήταν ισομερής. Από αυτό, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι ήδη από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ανάλογη ισοδυναμία μεταξύ αρσενικών και θηλυκών εμβρύων.

Η έρευνα κατέγραψε την κατοπινή αναλογία μεταξύ των φύλων σε διάφορα στάδια της κύησης. Όπως διαπιστώθηκε, η αναλογία υπέρ των αγοριών αυξάνει ήδη από το πρώτο τρίμηνο, ενώ τα κορίτσια είναι πιθανότερο καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε σχέση με τα αγόρια, να πεθάνουν προτού γεννηθούν, κυρίως εξαιτίας ενδογενών γενετικών παραγόντων.