Γιατί αποχωρήσε από την αγορά φρέσκου γάλακτος η Νουνού

Εγκαταλείπει την ελληνική αγορά φρέσκου κτος η Friesland Campina (των γνωστών σε όλους Nounou), καθώς η είσοδος της εταιρείας στην αγορά κρίθηκε ασύμφορη. Το  άλα υψηλής ποιότητας «Εκλεκτόν» ενάμιση περίπου χρόνο μετά την είσοδό της στην κατηγορία αυτή δεν αποδείχτηκε ελκτική για τους καταναλωτές.

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η διοίκηση της εταιρείας για την προώθηση του προϊόντος, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά και οδηγήθηκε στην απόφαση να βγει από τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς ο πωλήσεων δεν δικαιολογούσε την παρουσία της σε αυτήν.

Γιατί αποχωρήσε από την αγορά φρέσκου γάλακτος η Νουνού

Γενικότερα η αγορά παρουσιάζει κάμψη, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η συνολική κατανάλωση γάλακτος σε όγκο υποχώρησε στο πρώτο εξάμηνο του 2016 κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Θα πρέπει να επισημανθεί βέβαια ότι πρόκειται για μεμονωμένη κίνηση της πολυεθνικής, η οποία στις υπόλοιπες κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται ( και ) αυξάνει συνεχώς τα μερίδιά της, ενώ στο γάλα υψηλής παστερίωσης (διάρκειας 30 ημερών) κατέχει ηγετική θέση με το Nounou Family.