Φόβοι για αρπαγές ανηλίκων στα Σταυράκια Ηρακλείου (βίντεο)

Καταγγελία μητέρας ότι άγνωστοι προσπάθησαν να επιβιβάσουν σε Ι.Χ. το παιδί και το ανιψάκι της στα στο ς.

Ένα ιδιαίτερα περίεργο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία στην οποία προέβη μια Κρητικιά μητέρα στην “ΚΡΗΤΗ ”: Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα, η οποία διαμένει στα Σταυράκια Ηρακλείου, πριν από μερικές ημέρες άγνωστοι που επέβαιναν σε προσπάθησαν να επιβιβάσουν στο όχημα το παιδί της και το ανιψάκι της.

Το συμβάν, το οποίο έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους του χωριού Σταυράκια, φαίνεται, μάλιστα, ότι δεν είναι μοναδικό, καθώς άλλη κάτοικος του χωριού κατήγγειλε ότι πέρυσι παραλίγο να πέσει θύμα ς από αγνώστους, που – επίσης – επέβαιναν σε αυτοκίνητο…

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ TV” η καταγγέλλουσα μητέρα, το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το παιδί της μαζί με το ξαδερφάκι του είχαν μεταβεί στο σημείο με τα ποδήλατά τους. Ξαφνικά, ένα αυτοκίνητο μαύρου χρώματος προσέγγισε τα παιδιά.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, στο όχημα επέβαιναν δύο άνδρες με μούσια, που είπαν στα παιδιά, ηλικίας 9 και 10 ετών, να επιβιβαστούν στο αμάξι. «Γιατί; Δεν ερχόμαστε», φέρονται να απάντησαν τα πιτσιρίκια στους αγνώστους, όπως μας μετέφερε η καταγγέλλουσα μητέρα. Σύμφωνα με την ίδια, τα παιδιά, εμφανώς φοβισμένα, απομακρύνθηκαν γρήγορα από την πλατεία.

Φόβοι για αρπαγές ανηλίκων στα Σταυράκια Ηρακλείου (βίντεο) Σταυράκια Ηράκλειο αρπαγή

«Το μυαλό μου πήγε στο χειρότερο, εννοείται. Τόσα γίνονται… Κυκλοφορούν άνθρωποι που μαζεύουν παιδιά. Χάνουμε τα παιδιά μέσα από τα σπίτια μας. Θεωρούσαμε ότι στο χωριό ήταν πιο περιορισμένα αυτά τα πράγματα. Αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, η κατάσταση αυτή έφτασε και στα χωριά», επισήμανε η καταγγέλλουσα, συμπληρώνοντας ότι ενημέρωσε τους συγχωριανούς της για το συμβάν.

«Ευτυχώς δεν επιβιβάστηκαν. Ήταν υποψιασμένα. Τους είχαν μιλήσει ευτυχώς οι γονείς τους για αυτόν τον κίνδυνο», ανέφερε με τη σειρά του ο πατήρ Μιχαήλ Αναστασάκης, ο οποίος τόνισε, ακόμη, ότι παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί ξανά και στο παρελθόν με αγνώστους να προσπαθούν να αρπάξουν μικρά παιδιά.

Εξάλλου, θύμα αρπαγής φέρεται ότι παραλίγο να πέσει η κ. Μαρία Νικολουδάκη, η οποία διαμένει – και αυτή – στα Σταυράκια. Η κ. Νικολουδάκη έζησε εφιαλτικές στιγμές όταν άγνωστος προσπάθησε να την επιβιβάσει σε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο ακόμη άτομα.

Το καταγγελλόμενο περιστατικό σημειώθηκε πέρυσι, βραδινές ώρες. «Βλέπω ένα αυτοκίνητο από πίσω μου. Με πλευρίζει… Ανοίγει το παράθυρο μια κυρία. Ήταν ένας οδηγός, ένας άνδρας πίσω και μια γυναίκα μπροστά», ανέφερε αρχικά η κ. Νικολουδάκη.

«Να σας ρωτήσουμε κάτι;», φέρεται να τη ρώτησε η γυναίκα, με την καταγγέλλουσα να πλησιάζει προς το όχημα. «Εκείνη την ώρα που πλησιάζω, ο άνδρας ανοίγει την πόρτα και μου δίνει μια σπρωξιά. Αντιστάθηκα κι άρχισα να φωνάζω και να βρίζω», επισήμανε η κ. Νικολουδάκη, συμπληρώνοντας ότι το επίμαχο αυτοκίνητο τράπηκε σε φυγή, όταν στο σημείο πλησίασε κάποιο άλλο αμάξι.

Δες το σχετικό βίντεο: