Έθαψαν ζωντανό νεογέννητο αλλά βρέθηκε ζωντανό επτά ώρες μετά (βίντεο)

Με βίαιο τρόπο άρχισε η ζωή του ενός μωρού στη , αφού οι συγγενείς του του το έθαψαν ζωντανό αλλά αυτό κατάφερε να επιζήσει και να διασώθηκε.

Μία νοσοκόμα ενημέρωσε την όταν είδε να θάβουν το κοριτσάκι, στο εθνικό Σινγκού, όπου ζουν πολλές φυλές αυτοχθόνων στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο της δυτικής Βραζιλίας.Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο δείχνει τους αστυνομικούς να σκάβουν στην άμμο για να σώσουν το νεογέννητο, ο ομφάλιος λώρος του οποίου δεν είχε ακόμη κοπεί.

Η προ του βρέφους, μέλος της φυλής Καμαγιούρα, συνελήφθη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πάουλο Ρομπέρτο ντο Πράντο. «Έχουμε ξεκινήσει έρευνα για να δούμε αν πρόκειται για παιδοκτονία ή αν πίστευε ότι το γεννήθηκε νεκρό», διευκρίνισε.

Έθαψαν ζωντανό νεογέννητο αλλά βρέθηκε ζωντανό επτά ώρες μετά (βίντεο) Βραζιλία

Παρότι πέρασε επτά ώρες θαμμένο, «το βρέφος είναι καλά στην υγεία του», τόνισε ο εισαγγελέας. Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στην Κουιάμπα, πρωτεύουσα της πολιτείας Μάτο Γκρόσο, και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα νεογνών.

Η αστυνομία έχει ανακρίνει και άλλα μέλη της οικογένειες με τη βοήθεια ενός ανθρωπολόγου, ενός ψυχολόγου και εκπροσώπων της Funai, της κρατικής υπηρεσίας αρμόδιας για τις φυλές των αυτοχθόνων.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, προσπαθούν να κατανοήσουν αν η υπόθεση συνδέεται με έθιμα της φυλής.

Η οικογένεια εξήγησε στην αστυνομία ότι το νεογέννητο έπεσε κάτω με το αφού η μητέρα του το γέννησε σε μια τουαλέτα, όμως οι αρχές αμφισβητούν αυτή την εκδοχή.

«Καθώς ο πατέρας του αρνείται να το αναγνωρίσει και η μητέρα του είναι μόλις 15 ετών, υποψιαζόμαστε ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν το νεογέννητο», επισήμανε η τοπική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Δείτε το συγλονιστικό βίντεο

https://youtu.be/ILUgZLAdK2Y

 

Πηγή: reader.gr